BOLESNA CIFRA: Ako Hrvatska ode do finala, evo koliko novca će izdvojiti navijači koji je prate uživo!

FOTO:

Ostalo je malo više od dva mjeseca do početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Mundijal na Bliskom istoku bit će prvi u povijesti koji se ne igra preko ljeta, a traje od 20. studenog do 18. prosinca. Hrvatska će u grupi igrati protiv Maroka, Belgije i Kanade.

Velik broj hrvatskih navijača tradicionalno će pratiti reprezentaciju, a ovo Svjetsko prvenstvo bit će samo za one dubokog džepa. Engleska stranica The Punters Page izračunala je koliko će navijače svake od zemalja na turniru koštati odlazak u Katar i gledanje utakmica Svjetskog prvenstva uživo.

Cijene uključuju let, noćenja u hotelu, prosječnu dnevnu potrošnju navijača, hranu i piće. Najskuplje će biti navijačima južnoameričkih država. Konkretno, Brazilci će trebati izdvojiti oko 4200 funti, odnosno oko 36 tisuća kuna da prate svoju reprezentaciju samo u grupnoj fazi prvenstva.

Što se Hrvatske tiče, njeni navijači će morati za praćenje grupne faze u Kataru izdvojiti 3112 funti, odnosno oko 27 tisuća kuna. U slučaju da Hrvatska ponovi uspjeh iz Rusije i ode do finala, one najupornije navijače bi takav pothvat mogao koštati i do 120 tisuća kuna.

Stranica je detaljno izračunala koliko koštaju avionske karte, kao i putovanja unutar zemlje s obzirom na ždrijeb. Pivo, kao omiljeno piće nogometnih navijača, u Kataru će biti jako skupo i bit će ga teško naći ispod 10 funti, odnosno 86 kuna.

Osim putovanja na Svjetsko prvenstvo, napravljena je i analiza koliko će navijače koštati to što reprezentaciju prate od doma. U to su uračunati troškovi poput hrane i pića s obzirom na kupovnu moć pojedine zemlje i potrošačke navike.

Hrvate koji će iz Hrvatske navijati za reprezentaciju će Svjetsko prvenstvo tako koštati oko 40 funti, odnosno malo manje od 350 kuna. Najjeftinije će u Kataru, osim domaćih navijača, biti Švicarcima i Gancima. S druge strane, Tunižani i Kamerunci će izdvojiti najmanje novca za praćenje Mundijala iz svoje domovine.

OPET SE ŠUŠKA: ZVIJEZDA DINAMA RADI SPEKTAKULARAN TRANSFER!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak