BREAKING NEWS: Hrvatski nogometni savez drastično kaznio trenera Hajduka!

FOTO:

Trener splitskog Hajduka, Ivan Leko, neće po dobrome pamtiti dvoboj Superkupa koji se odigrao na Maksimiru 15. srpnja. Modri su slavili s minimalnih 1:0 zahvaljujući pogotku mladog veznjaka Martina Baturine.

No, nakon utakmice se više pričalo o nestvarnom ispadu trenera gostiju koji je pred kraj prvog poluvremena žestoko vrijeđao glavnog suca Darija Bela. Ovaj mu je za početak pokazao žuti karton, da bi potom promijenio odluku u direktni crveni karton upravo zbog silnog vrijeđanja. Vrlo brzo smo nakon utakmice doznali što mu je Leko sve dobacivao. U sučevom izvještaju nakon utakmice navedeno je da je Leko dobio crveni karton zbog psovanja “marš u pi*ku materinu”.

“Nakon toga na poluvremenu utakmice po dolasku u svlačionicu nastavio je vrijeđati uz izrazito agresivno ponašanje, u čemu je spriječavan od strane redara uz riječi “smeće jedno! Mišu mali! Je*em te u usta govno ćelavo!”

A danas je napokon stigla objava HNS-a koju smo toliko čekali. Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluke o kaznama vezanim uz utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Glavni trener Hajduka, Ivan Leko, kažnjen je temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen. Hajduk ima osam dana roka za žalbu, što znači da će Leko voditi Hajduk u prvenstvenom derbiju protiv Rijeke u nedjelju (21:05, Poljud).

HNK Hajduk kažnjen je s 3000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača. GNK Dinamo kažnjen je s 3000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača.

Komentari

komentara

« Povratak