DALIĆ I MODRIĆ NAJAVILI MAROKO: Evo što sutra možemo očekivati od Hrvatske

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra otvara Svjetsko prvenstvo okršajem protiv Maroka. Dvoboj su najavili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Novinari su odmah kapetana upitali što se treba dogoditi kako bi se ponovila Rusija: “Mora ponoviti sve kao u Rusiji, ha, ha. Mogli bismo o tome puno pričati. Od kad je Dalić s nama, doveo nas je na visoke razine. Ostvario je sve rezultate koji su se očekivali, a i puno više. On je i dalje isti, radi stvari koje je radio i prije, a mi smo s njim jako zadovoljni. Lider je, ima znanje i mora samo ostati ovakav kakav je.”.

Je li fer reći da je ovo reprezentacija Hrvatske koja dolazi s najboljim gardom do sad?

Dalić: Sigurno da dolazimo nakon dobrih rezultata, osobito u Ligi nacija u kojoj smo dobili velike protivnike. Drukčije nas se gleda nego u Rusiji 2018. godine. No, mi znamo naš put, ne želimo biti goropadni nego ići korak po korak. Svjesni smo naše vrijednosti, ali moramo biti realni i objektivni i spremiti se za svakog protivnika. Znam da su očekivanja velika, ali mi nećemo upasti u takvu zamku. Nema ni tragedije ni euforije. Vjerujem u nas, imamo dobar gard i dobro igramo.

Modrić: Hrvatska je po meni uvijek bila respektirana u svijetu nogometa. Ovi zadnji rezultati, od Rusije naovamo, su taj respekt još povećali. Kao što je izbornik rekao, moramo ostati skromni i ponizni i ne zanositi se s velikim izjavama. Samo rad i maksimum na terenu pa ćemo vidjeti za što će nam to biti dovoljno. To je jedino što možemo garantirati.

Koliko se zna o Maroku?

Dalić: Napravili smo analizu i jako dobro ih poznajemo. To je sjajna reprezentacija s izvrsnim pojedincima na svim pozicijama. Ziyech, Mazraoui, Hakimi… Ne bih komentirao odlazak Vahida Halilhodžića koji je napravio sjajnu reprezentaciju. Oni će biti jako motivirani i mi očekujemo velikog i teškog protivnika.

Modrić: Jako dobra momčad s puno fenomenalnih igrača u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe prema kojoj imamo jako veliki respekt. Morat ćemo biti na najboljem mogućem nivou da izvučemo dobar rezultat.

Komentari

komentara

« Povratak