DINAMO VUČE HRVATSKI NOGOMET: HNL na korak do dva kluba u Ligi prvaka!

FOTO:

Već godinama mnogi su složni kako Dinamo Zagreb praktički sam gura hrvatski nogomet u Europi. Tu i tamo ponekad i Rijeka uđe u Europsku ligu, dok ostali kao primjerice Hajduk i Osijek redovito razočaraju u svojim europskim avanturama.

Hrvatski prvak je pobjedom u Play-offu Lige prvaka protiv Bodo/Glimta došao do najvećeg klupskog koeficijenta koji je tada iznosio 52.000. A od večeras taj koeficijent iznosi 54.000 pa je tako Dinamo još jednom pojačao svoj klupski koeficijent. Isto toliko ima i škotski Glasgow Rangers pa tako Modri s njima dijele 29. mjesto na toj UEFA-inoj tablici.

A što se tiče nacionalnog koeficijenta, i tu je došlo do bitnog rasta. Naime, Dinamo je slavljem protiv Chelseaja pogurao Hrvatsku na visoko 17. mjesto preskočivši Grčku. Hrvatska sada ima 25.150 nacionalni koeficijent, a ispred nas je Ukrajina koja ima 26.100 te Rusija (26. 125) koja uopće ne igra ove sezone europska natjecanja zbog invazije na Ukrajinu.

Loše po Hrvatsku je podatak da Ukrajina ima čak tri predstavnika u Europi (Šaktar je u Ligi prvaka, Dynamo Kijev u Europa ligi dok je Dnipri-1 u Konferencijskoj ligi. Grčka ima samo jednog predstavnika, a to je Olympiacos u Europa ligi.

Sveukupno gledajući Hrvatska se nalazi jako blizu famoznom 15. mjestu, ali treba se mnogo toga poklopiti…

Komentari

komentara

« Povratak