Evo koliko je Dinamo zaradio senzacijom protiv Chelseaja

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb upisao je veliku pobjedu u prvom kolu Lige prvaka protiv Chelseaja 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Mislav Oršić.

Dinamu je za ovu pobjedu pripalo 2,8 milijuna eura od UEFA-e. Ukupno je Dinamo, samo od UEFA-inih premija, zaradio više od 18 milijuna eura. Kad se zbroje prihodi od marketinga i koeficijenta, ta se svota penje do 23 milijuna eura.

Hrvatski prvak je tako ostvario glavni cilj ove sezone i omogućio si ogromnu zaradu. Ulazak u skupine Lige prvaka Dinamu je osigurao minimalno 15.64 milijuna eura, s koliko UEFA nagrađuje sami ulazak u skupine. No to je samo početak. Svaka pobjeda u elitnom natjecanju nosi dodatnih 2.8 milijuna eura, a svaki neodlučeni rezultat 930.000 eura.

Eventualni plasman u nokaut-fazu donosi dodatnih 9.6 milijuna eura, dok bi ulazak u četvrtfinale donio 10.6 milijuna eura. UEFA će svaki klub koji uđe u polufinale nagraditi s 12.5 milijuna eura, finalisti će dobiti po 15.5 milijuna eura, dok će osvajač dobiti dodatna 4.5 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak