Fabio Cannavaro: Kalinić je bio moj prvi izbor, ali oni su zeznuli dogovor…

FOTO: EPA

Trener kineskog Tianjin Quanjiana, Fabio Cannavaro, istaknuo je kako je Nikola Kalinić bio njegova prva želja u prijelaznom rok

Cannavaro razočaran

Prisjetimo se kako se do nedavno puno pričalo o “senzacionalnom, spektakularnom” transferu Nikole Kalinića u Kinu, ali sam hrvatski napadač odbio je takvu mogućnost i potvrdio svoj status ikone u Firenci. Cannavaro, trener kluba koji je htio dovesti Kalinića, otkrio je neke detalje o trenerskom životu u Kini te istaknuo kako je Kalinić bio njegov prvi izbor.

”On je bio moj prvi izbor za formaciju 4-3-3, ali nešto nije štimalo. Sve se činilo dobro, ali onda su neki sudionici pregovora promijenili svoja stajališta i očekivanja.”

Cannavaro se osvrnuo na pozitivne stvari koje mu donosi trenerski život u Kini: “Osjećam se poželjnim i to mi daje zadovoljstvo. U Tianjinu sam dobio nešto novo. Zadužen sam za puno stvari i to mi se jako sviđa. Od organizacije na terenu do transfera i to je velika prilika za moj profesionalni razvoj.”

Bivši osvajač Zlatne lopte se dotaknuo i transfera Alexa Witsela koji je radi Tianjina odbio Juventus i “optužen” je kako je to učinio samo zbog novca. “S ovim se mogu složiti samo do jedne mjere. Naime, niti jednog igrača čije je prvo pitanje bilo ‘Koliko ću zarađivati’ nisam doveo. Naravno da je novac važan, ali za mene je važna želja igrača da vjeruje u sebe, Alex će biti moj glavni vezni igrač”, odgovara Talijan na prozivke prema Belgijcu.

Prijelazni rok još nije završen za Kineze, a Cannavaro bi mogao potražiti zamjenu Kaliniću: “Još uvijek možemo dovesti jednog stranca. U Kini prijelazni rok traje do kraja veljače, vidjet ćemo. Kontaktirao sam puno manje igrača nego što se piše po novinama, ali istina je da me je mnogo agenata vrhunskih igrača kontaktiralo. No, za svaki transfer sam vodio razgovore s igračima, jer mi je njihova motivacija važna.”

Izvor: sportnet.hr

Komentari

komentara

« Povratak