FIFA imenovala domaćina prvog Svjetskog klupskog prvenstva s 32 ekipe

FOTO:

Sjedinjene Američke Države bit će domaćin novog i proširenog FIFA Svjetskog klupskog prvenstva 2025. godine, objavila je krovna nogometna organizacija.

Vijeće FIFA-e jednoglasno je imenovalo Sjedinjene Države za domaćina novog i proširenog FIFA Svjetskog klupskog prvenstva s 32 momčadi koje bi se trebalo održati 2025. godine.

“FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. bit će vrhunac elitnog profesionalnog muškog klupskog nogometa, a s potrebnom infrastrukturom i ogromnim lokalnim interesom, Sjedinjene Države idealan su domaćin za početak ovog novog, globalnog turnira”, rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

“Navijači sa svih kontinenata će za dvije godine donijeti svoju strast i energiju u Sjedinjene Države na ovu značajnu prekretnicu u našoj misiji da nogomet učinimo uistinu globalnim”, dodao je.

FIFA je objavila kako će proces nadmetanja za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. početi u trećem kvartalu ove godine, a imenovanje domaćina očekuje se koncem 2024. godine.

Vijeće FIFA-e je imenovalo Indoneziju za domaćina U-17 SP-a 2023. godine, Kolumbiju za domaćina U-20 Svjetskog prvenstva za žene 2024., Dominikansku Republiku kao domaćina FIFA U-17 Svjetskog prvenstva za žene 2024. i Uzbekistan kao domaćin FIFA Svjetskog prvenstva u futsalu 2024. godine.

U PONOĆ OBJAVLJENA VELIKA VIJEST: BROZOVIĆ POSTAJE NAJPLAĆENIJI HRVATSKI NOGOMETAŠ U POVIJESTI!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak