FORBES POTVRDIO: Ovo je najvrjedniji klub na svijetu!

FOTO:

Barcelona je prvi put u povijesti na vrhu Forbesove liste najvrjednijih klubova svijeta iako ima dugovanja koja premašuju milijardu funti.

Katalonski div je s trona skinuo najvećeg rivala Real Madrid. Vrijednost Barcelone procijenjena je na 3.46 milijardi funti, dok je Real procijenjen na 3.45 milijardi funti. Na trećem mjestu je Bayern (3.07 milijardi funta), a slijede Manchester United (3.06 milijardi funta), Liverpool (2.98 milijardi funta), Manchester City (2.91 milijarda funta), Chelsea (2.33 milijarde funta) Arsenal (2.04 milijarde funta), Paris Saint-Germain (1.82 milijarde funta) i Tottenham (1.67 milijardi funta).

Nevjerojatno je da čak šest engleskih klubova i ove godine spada među 10 najvrjednijih klubova svijeta, a to dovoljno govori o snazi Premiershipa. Forbes je objavio da je vrijednost Liverpoola porasla za čak 88 posto tijekom protekle dvije godine u kojima je momčad s Anfielda osvojila Ligu prvaka i Premiership.

Zanimljivo je da Juventus nije u društvu 10 najvrjednijih klubova. Izbacio ga je PSG pa je talijanski gigant sad na 11. mjestu.

Preostali klubovi iz društva najvrjednijih 20 su Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Inter, Milan, Roma i Ajax.

Komentari

komentara

« Povratak