GOLEMI RESPEKT: Eden Hazard oduševio izjavom za Hrvatsku!

FOTO:

Kapetan belgijske nogometne reprezentacije Eden Hazard kaže da je Hrvatska, protivnik Belgije na predstojećem Svjetskom prvenstvu, “talentirana momčad” s “nekim nevjerojatnim igračima” a da ostale ekipe iz skupine Kanadu i Maroko ne poznaje dobro.

“Igrat ćemo protiv doista dobrih momčadi: Hrvatske, Maroka i Kanade. Svatko poznaje Hrvatsku, ima neke nevjerojatne igrače”, izjavio je 31-godišnji Hazard u intervjuu za internetsku stranicu FIFA-e, krovne svjetske organizacije.

“Sretan sam što igram (u klubu) svaki dan s Lukom Modrićem, njihovim kapetanom. Nema se puno toga za reći o njemu a što već nije rečeno. Oni su talentirana momčad i zato su stigli do finala prije četiri godine”, dodao je ofenzivni igrač europskog prvaka Real Madrida.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 18. studenog a Hrvatska je u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom. “Ne poznajemo dobro Kanadu i Maroko, no imamo vremena za proučiti ih. Imaju jako dobre igrače. Maroko ima (Achrafa) Hakimija, a to pokazuje da imaju puno potencijala. U svakom slučaju sama činjenica da su na Svjetskom prvenstvu jest znak da su velika momčad”, rekao je Hazard.

“Kanada također ima neke vješte igrače, poput Jonathana Davida. Ne poznajem ga osobno ali pratio sam jer igra za Lille, jedan od mojih bivših klubova. Uvijek je zadovoljstvo igrati protiv ekipa s drugih kontinenata koje ne poznaješ tako dobro, i gdje naučiš njihov nogometni stil i mentalni pristup. To je ljepota Svjetskog prvenstva”, dodao je.

Hazard je od 2018. godine kapetan Belgije, reprezentacije koja na ljestvici FIFA-e zauzima drugo mjesto u svijetu a koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila brončanu medalju.

“Moram postaviti vlastitu ljestvicu visoko. Nadam se da ću osobno biti bolji nego 2018. godine”, izjavio je igrač iza kojeg su 122 nastupa u crvenom dresu Belgije uz zabijena 33 gola i 36 asistencija.

Komentari

komentara

« Povratak