HNL je ovakav preokret vidio još samo ’92. Na utakmici na kojoj su se vadili pištolji

FOTO:

Čudesan preokret u utakmici drugog kola SuperSport HNL-a. Rudeš je do 39. minute protiv Osijeka vodio 3:0 golovima Lazarova i Pasaričeka, koji je zabio dva puta. No, Osijek je senzacionalno preokrenuo. Prvo je pred kraj poluvremena smanjio Mierez, a nevjerojatan rasplet donio je Mijo Caktaš s tri gola, koja je zabio u samo 12 minuta završnice. (Index.hr)

Ovakav preokret je u povijesti HNL-a viđen samo u prvoj, ratnoj i neregularnoj sezoni prve nogometne lige u Hrvatskoj. U zadnjem kolu prvenstva koje se igralo samo u proljeće 1992. godine zaprešićki Inker je na poluvremenu kod Zadra vodio 3:0 golovima Borimira Perkovića i Josipa Omrčena-Čeke.

No, onda je, prema svjedočenju delegata Ivana Rukavine, na poluvremenu Zadrov šef Ante Jurjević, zvan Baja, sa svitom ušao u svlačionicu gostiju te sudačku. Baja i 20-ak njegovih pobočnika su prvo fizički napali strijelce Inkerovih golova, njihovog trenera Iliju Lončarevića te suce Ivicu Laptala i Dušana Kukića.

Prema trećem sucu Željku Bacingeru Baja je uperio pištolj. Sve je to začinio prijetnjama: “Sve ćemo vas pobiti. Nitko odavde neće otići živ ako ne pobijedimo.” Zadarski boss tako je nastupio jer je njegovom klubu trebala pobjeda za opstanak. Već u prvoj minuti drugog poluvremena Zadru je dosuđen penal iz kojeg je zabio Mladen Vrsaljko.

Zatim su za domaćine zabili Alen Glavić, Mate Šestan i Marin Galac i Zadar je “čudesno” preokrenuo i pobijedio. Po povratku u Zaprešić su svjedočenje delegata potvrdili i iz Inkera. Njihov tajnik Josip Košutić dodao je: “Drugo poluvrijeme smo igrali samo da živi odemo iz Zadra.”

Komentari

komentara

« Povratak