HRVATSKA JE PRVI NOSITELJ: Evo protiv koga možemo igrati u novoj sezoni Lige nacija!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija može se pohvaliti kako je svaku sezonu bila dio skupine A Lige nacija. S takvih pothvatom mogu se još pohvaliti Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Španjolska i Švicarska. Na završnicu nisu otišli samo Njemačka i Poljska.

Iza nas je treće izdanje na kojem su Vatreni osvojili fantastično drugo mjesto. Na velikoj završnici u Nizozemskoj izabranici Zlatka Dalića su u polufinalu eliminirali domaćina nakon nestvarnih produžetaka da bi onda ipak izgubili od Španjolske nakon izvođenja jedanaesteraca. A pred vratima je već i četvrto izdanje koje će se igrati za godinu dana.

Hrvatska, koja je u prošlom izdanju izgubila u finalu od Španjolske, u prvoj je jakosnoj skupini. Tu su i Španjolci i preostale dvije reprezentacije s ovogodišnjeg Final Foura – Italija i Nizozemska. U drugoj jakosnoj skupini su Danska, Portugal, Belgija i Mađarska, a u trećoj Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska.

U odnosu na prošlo izdanje iz A skupine Lige nacija ispali su Austrija, Češka, Engleska i Wales. Umjesto njih upadaju Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija i Škotska. Po dva kola će se igrati u rujnu, listopadu i studenom, a pobjednici skupina i drugoplasirani igrat će četvrtfinala u ožujku 2025. godine. Final Four je u lipnju iste godine.

Prvi pot: Španjolska, Hrvatska, Italija, Nizozemska

Drugi pot: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska

Treći pot: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska

Četvrti pot: Izrael, BIH, Srbija, Škotska

NAJLAKŠA SKUPINA: HRVATSKA, Mađarska, Poljska i BIH.

NAJTEŽA SKUPINA: HRVATSKA, Portugal, Francuska i Srbija.

Komentari

komentara

« Povratak