Hrvatska može biti prva u skupini, ali bolje joj je da bude druga! Evo zašto…

FOTO:

Hrvatska reprezentacija u utorak u 20:45 protiv Armenije na Maksimiru igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Momčad Zlatka Dalića sigurno će se plasirati s pobjedom protiv Armenije, a može i s nekim drugim ishodom pod uvjetom da Wales ne pobijedi Tursku kojoj utakmica više ništa ne znači. Hrvatska može biti i prva u skupini, a to će se dogoditi ako pobijedi Armeniju, a Turska izgubi od Walesa.

U tom slučaju bi Turska i Hrvatska imale po 16 bodova, ali bi Hrvatska izbila na prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera. Hrvatska je u Turskoj slavila 2:0, a kod kuće je izgubila 1:0.

No, Dalićevoj momčadi bi u kalkulacijama bilo bolje da završi druga nego treća jer bi tako u ždrijebu izbjegla neke vrlo jake reprezentacije. Jakosne skupine ždrijeba Eura slažu se prema rezultatima u kvalifikacijama.

Ako osvoji prvo mjesto, Hrvatska bi bila u drugoj jakosnoj skupini u kojoj su prema aktualnim rezultatima Turska, Danska, Mađarska, Albanija, Rumunjska i Austrija. Drugo mjesto svrstalo bi je u treću jakosnu skupinu u kojoj su trenutačno Škotska, Nizozemska, Italija, Srbija i Slovenija.

Hrvatskoj se može dogoditi i da se ne plasira izravno na Euro, a to bi se dogodilo ako Hrvatska ne pobijedi Armeniju, a Wales slavi protiv Turske. U takvom raspletu na Euro bi se plasirale Turska i Wales, a Hrvatska bi išla u dodatne kvalifikacije koje je osigurala kroz Ligu nacija.

Komentari

komentara

« Povratak