Igrač Arsenala i svjetski prvak: “Ne želim više igrati, moje tijelo je gotovo, ali vrijedilo je!”

FOTO:

Stoper Arsenala i nekadašnji Njemački reprezentativac otkrio je da nikada više ne želi ponovno igrati za klub.  

Spreman za trenerske vode

Ovaj 33-godišnjak će se povući na kraju sezone kako bi postao trener akademije Arsenala i kaže da će konačno imati priliku ‘živjeti besplatno’.

Osvajač Svjetskog prvenstva Mertesacker, ubilježio je samo 13 nastupa u posljednje dvije sezone i priznaje da napor igranja nogometa na najvišem nivou utječe na njegovo zdravlje, ubrzava starenje.

“Moje tijelo je gotovo”, rekao je za njemački Der Spiegel jasno o tome kako se osjeća fizički, jasno je poručio da smatra da je njegovo tjelo potrošeno pa onda i dodatno objasnio svoje psihičko stanje u kojem se nalazi:

“Svako kaže da bih trebao uživati u posljednjoj sezoni, igrati što je više moguće i davati sve od sebe, ali to nije moguće. U trenucima prije početka utakmice, trbuh mi se okreće i povraća mi se, a onda se suzdržavam dok mi ne krenu suze na oči”, i za kraj je ipak ostavio jasnu poruku:

“Vjerujte mi, čak i kad bih morao povraćati prije svake utakmice i ići na rehabilitaciju 20 puta, ja bih to sve ponovio. Sve je to vrijedilo ovoga iskustva i sjećanja.”

Arsenala očekuje pravi egzodus na kraju ove sezone, a navijači priželjkuju da će klub napustiti i Arsene Wenger.

BIO JE STRAŠAN TALENT, A SADA IDE U ZATVOR: Nekadašnji nogometaš Rome doživio pravu tragediju…

 

Komentari

komentara

« Povratak