JAVIO SE SUDAČKI EKSPERT: Evo što Marijo Strahonja kaže o kontroverznoj situaciji na jučerašnjem derbiju

FOTO:

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u HTV-ovoj emisiji Stadion sporne situacije s utakmice Osijek – Hajduk, koja se proteklog vikenda igrala u Gradskom vrtu. Derbi kola završio je rezultatom 0:0 i puno je pažnje svojim odlukama privukao sudac Fran Jović, koji je sudio kazneni udarac za Hajduk, a onda poništio svoju odluku.

“Vidio je kontakt i pokazao je na bijelu točku. No potpuno je jasno da je Krovinović naglasio taj pad. Postoji i pitanje tko je sugerirao provjeru. Ako je to bila sugestija VAR sobe, onda to nije bilo dobro jer ovo ne spada u kategoriju za pregled snimke. Ako je sudac sam išao pogledati VAR, sve je po pravilima”, komentirao je Strahonja.

Jović je u 29. minuti najprije dao Kristijanu Lovriću drugi žuti zbog pada u kaznenom prostoru, da bi nakon pregleda snimke ipak Osijeku dodijelio kazneni udarac, koji je Mijo Caktaš promašio. Izgubilo se pritom puno vremena, morao je Jović nadoknaditi osam minuta u prvom dijelu, a još mu se i pokvarila veza s VAR sobom pa je i zbog toga morao prekinuti utakmicu.

“Bio je pod dojmom prve odluke, ali potpuno je jasno da nema simuliranja. Dobra je bila reakcija VAR sobe. Kao i kod Krovinovića, radilo se o jednoj vrlo iskrenoj reakciji igrača tako da sudac može zaključiti da je donio pogrešnu odluku”, rekao je sudački ekspert.

Komentari

komentara

« Povratak