JE LI OVO ZAFRKANCIJA? Evo što će se dogoditi ako Abramovič ne proda Chelsea ovaj mjesec!

FOTO:

Roman Abramovič tražit će od sljedećeg vlasnika Chelseaja da plati njegov dug u iznosu od 1.6 milijardi funti, objavio je Times.

Ako je to istina, Abramovič bi mogao ugroziti budućnost kluba. Abramovič je prije dva mjeseca stavio Chelsea na prodaju jer ga je britanska vlada sankcionirala. Jedna je to od mjera borbe protiv ruskih oligarha koji su bili povezani s Vladimirom Putinom. Abramovič je navodno putem svojih tvrtki pomagao ruskoj vojsci jer je proizvodio opremu za njih.

Rekao je tada da od novog vlasnika neće tražiti da vrati dug od 1.6 milijuna funti te da će sav prihod od prodaje kluba dati u humanitarne svrhe za pomoć žrtvama rata u Ukrajini. Značilo je to i da Abramovič mora prestati sa svim poslovnim aktivnostima u Velikoj Britaniji. No vlada je izdala specijalnu dozvolu za Chelsea da nastavi poslovati. Ta dozvola traje do 31. svibnja, a klub bi dotad morao dobiti novog vlasnika koji nije pod sankcijama.

Abramovič je navodno odabrao novog vlasnika kluba, radi se o konzorciju predvođenom američkim ulagačem Toddom Burleyjem. Sastanak se trebao održati do kraja tjedna. No u međuvremenu se pojavila informacija da Abramovič želi da se vrati dug od 1.6 milijardi funti.

To znači da nije riješio svoje dugove i da bi taj novac mogao završiti u nekoj njegovoj tvrtki. To mu, naravno, britanska vlada neće dozvoliti jer je sankcioniran. Vrijeme prolazi, a Chelseaju bi uskoro mogla isteći specijalna dozvola za rad. Ako Abramovič ne proda Chelsea, klub više neće postojati, rekao je u svojoj analizi novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol.

VIDEO: MODRIĆ JE KRENUO IZVESTI KORNER, A ONDA JE POČELA LUDNICA NA TRIBINAMA

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak