JE LI U PRAVU? Igor Štimac opet bocnuo Hajduk…

FOTO:

Proslavljeni hrvatski nogometaš, Igor Štimac, već tri i pol godine radi kao izbornik Indije. No, također ga redovito viđamo u medijima kao glavni kritičar današnjeg Hajduka koji već dugi niz godina ne zna za naslov prvaka Hrvatske.

“Pet godina na toj poziciji je sasvim dovoljno. Bilo je to apsolutno pozitivno iskustvo u svakom pogledu, Indijcima je san izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, ali realnost je sasvim drukčija. Ipak, postigao sam napredak s tom momčadi i mislim da bi ta ekipa danas sasvim solidno izgledala da se natječe, primjerice, u HNL-u, iako nema niti jednog igrača koji igra izvan domovine”, rekao je Igor u startu razgovora za Sportske novosti. Štimac ima ambicije da se nakon Indije vrati u Hrvatsku, a u vezi domaćeg nogometa uputio je hvalospjeve Anti Čačiću, treneru Dinama:

“To je realnost, Dinamo je sasvim dobro odradio posao u skupini. Smetaju me te kritike na račun Ante Čačića, njega se kritizira otkad sam ja u nogometu, a svugdje gdje je radio odradio je dobar posao. Baš svugdje! Možemo raspravljati je li u dijelu neke utakmice mogao igrati u drugačijem sustavu, je li koji put mogao ranije napraviti neke izmjene, ali to su sve detalji. Generalno, Ante je sve napravio kako treba. Rekao sam i Ćiri da nije u redu što ga se toliko kritizira, kao prvo nije kolegijalno, a drugo svi ti kritičari su u krivu…”

A o dominaciji Dinama i nedostacima Hajduka rekao je glasno:

“Ovako neće još 17 godina biti Hajduk prvak! Hajduk. to je danas Livaja. I jedino on. Ništa drugo. A tako ne možeš parirati Dinamu, ne može jedan čovjek vući baš sve. U momčadi nema pravog balansa, daleko je premalo mladih domaćih igrača. Pogledajte, osim Livaje, čiji je dolazak bio pun pogodak, tko je sve doveden – Lovre Kalinić koji je prečesto ozlijeđen, Nikola Kalinić koji je isto ozlijeđen, a prije toga nisu pronašli način kako da ga iskoriste na optimalan način, Krovinović kojem treba jedan pravi play ispred njega da bi do izražaja došle njegove jake strane. A tog playa nema… A domaćih mladića, osim Biuka, nigdje! Sve su ih rastjerali, a uvjeravam vas da je pravih talenata itekako bilo…”, kaže Štimac.

Komentari

komentara

« Povratak