JER ONI SU PUNI KAO BROD: Evo koliko je Dinamo ovog ljeta zaradio od transfera!

FOTO:

Zvuči nestvarno da je Dinamo svoj prvi veliki izlazni transfer odradio tek 20. kolovoza kada je Josip Šutalo napokon prešao u Ajax. Točno pet dana nakon toga svoje transfere odradili su Luka Ivanušec u Feyenoord i Dominik Livaković u Fenerbahče.

Transfermarkt kaže kako su Šutala prodali za 20,5 milijuna eura, Ivanušeca za 8,5 dok je Livaković otišao za 6,65 milijuna eura. To je sveukupno 35,65 milijuna eura, a ista ta stranica trenutno ne pokazuje za koliko su iz Maksimira otišli Mario Ćuže i Niko Janković. Što se tiče igrača koji su na posudbi oni su vjerojatno otišli tako da je njihov novi klub preuzeo njihove plaće.

No, to nije sve! Dinamo je također primio ogromnih 13,4 milijuna eura od prodaje Gvardiola iz Leipziga u Manchester City. Tu su i dodatni milijuni od transfera Brozovića (1,8), Kovačića (0,7) i Majera (0,5) pa se tako dolazi do sveukupne cifre od čak 52 milijuna eura!

Dosada je rekord bio onaj iz sezone 2016/17. kada je Dinamo na izlaznim transferima zaradio 47,5 milijuna eura. Iako neki tvrde kako je tadašnji rekorder Marko Pjaca otišao za svega 24 milijuna eura, Transfermarkt piše kako je cifra ipak 29 milijuna eura. Prodao je i Josipa Brekala u Wolfsburg za deset milijuna eura te Marcela Brozovića u Inter za pet milijuna, odnosno ukupno 38 milijuna eura. Tu je i nekoliko manje zvučnih transfera.

Mirko Marić otišao je u Fehervar za 650 tisuća eura. Jeremy Taravel u belgijski Gent za 500 tisuća eura. Marko Rog je otišao na posudbu u Napoli za 1,5 milijuna eura, dok je Junior Fernandes otišao na posudbu u Alanyaspor za 450 tisuća eura.

Komentari

komentara

« Povratak