Juventus je Ronalda platio 105 milijuna eura. Evo što je sve dobio s njim

FOTO:

Cristiano Ronaldo je superstar. Gdje god dođe, za njim ide i vojska navijača. U Real Madridu je bio vjerojatno posljednji igrač koji je odgovarao onome što bi “Galactico” trebao biti.

Onda je 2018. iznenadio nogometni svijet i dogovorio transfer u Juventus. Odmah u prvoj njegovoj sezoni Juventus je osvojio dva trofeja, a posebno se dokazao izvan terena. Postao je najisplativiji igrač nekog kluba u povijesti.

Juventus je u utorak produžio sponzorski ugovor s tvrtkom Allianz do 30. lipnja 2030. godine te će do tada zaraditi 103,1 milijun eura. Zarađivat će dakle nešto više od 10 milijuna eura godišnje samo od tog ugovora, ali Allianz nije jedini sponzor koji je nakon dolaska Ronalda podigao sponzorski novac koji daje u klub.

AS navodi da je poboljšani ugovor ponudio i Adidas koji sada nudi ugovor od 51 milijun eura godišnje, za razliku od dosadašnjih 23 milijuna eura.

Kad su u pitanju dresovi, Juventus je na Ronaldu zaradio više od 100 milijuna eura od njegova dolaska u klub. Osim toga, Jeep je također poboljšao ugovor sa sponzorskih 17 milijuna godišnje na 42 milijuna eura.

Podsjetimo, Juventus je Ronalda platio 105 milijuna eura, plus plaća koju mu isplaćuju. Nije teško izračunati je li im se isplatio.

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

ZASLUŽIO JE: Hrvatski trener, Ivan Jurić, od ljeta preuzima talijanskog velikana!

Komentari

komentara

« Povratak