KAKVA SENZACIJA: Predsjednik Barcelone najavio transfer koji će uzdrmati nogometni svijet!

FOTO:

Joan Laporta je prošle godine ponovno sjeo na čelnu poziciju Barcelone. Kao cilj, zadao si je obnovu posrnulog velikana.

Veliki povratak

Joan Laporta je predsjednik koji će ostati upamćen kao čovjek koji je pustio Lea Messija iz Barcelone. Ipak, svojim posljednjim poslovnim potezima, Laporta pokušava vratiti Barcu na stare staze slave.

Katalonski klub u posljednjih godinu dana nalazi se u teškoj situaciji, s ogromnim troškom i nezavidnim dugom. Međutim, predsjednik Joan Laporta odlučio je investirati dio budućih prihoda pa je američkom investicijskom fondu Sixth Street prodao dodatnih 15 posto televizijskih prava za razdoblje sljedećih 25 godina. Istom fondu Barca je ranije prodala 10 posto TV prava i zaradila 207,5 milijuna eura. Katalonci nisu objavili iznos koji su dobili za tzv. “drugu polugu”, ali Marca piše da se radi o približno 400 milijuna eura.

Dio tih sredstava je već uložen u igrače – Barcelona je u ovom prijelaznom roku dovela već nekoliko zvučnih pojačanja. Rafinhu je platila 55, uz još 10 milijuna eura, a Lewandowskog 45 i dodatnih pet milijuna eura.

Ipak, Laporta ima još jedan veliki plan, a to je vratiti Lea Messija! To je otkrio u razgovoru za ESPN:

„Nadam se da priča Lionela Messija s Barcelonom još nije završena. Mislim da je tako. Sve je otvoreno i naša je obaveza da mu osiguramo mnogo ljepši kraj nego što je to bio. Kao predsjednik Barcelone, osjećam se dužan prema Messiju.”

Podsjetimo, Messi je do 2021. godine proveo kompletnu karijeru u Barceloni. Za katalonski je klub 778 odigranih utakmica postigao je 672 gola.

Komentari

komentara

« Povratak