KOVA PROBUDI SE: „Mateo je indisponiran a Brozović klasa više, treba nam adekvatna zamjena za njega…“

FOTO:

Traju analize nakon neugodnog poraza Hrvatske od Švedske u Solni. Vatreni su u petom kolu Lige nacije podbacili u možda i najvažnijoj utakmici godine i borbi za ostanak u elitnoj diviziji. Očigledan je izostanak Marcela Brozovića, prvog izbora na mjestu zadnjeg veznog.

Zlatko Dalić je probao s Mateom Kovačićem ali je taj eksperiment neslavno propao, Kova je „premekan“ igrač za takve zadatke koji zahtjevaju čvrstoću i agresivnost. No, valja spomenuti da je Kovačić totalno drugačiji igrač u Chelseaju i reprezentaciji, to je nažalost činjenica. U dresu Vatrenih Mateo nije odigrao puno susreta za pamćenje, izbornik mu vjeruje ali njegov kredit polako je potrošen do kraja.

Realnost je da ćemo morati pronaći Brozovićevu zamjenu, kao potencijalni kandidati se nameću Toma Bašić iz Bordeauxa te povratnik Marko Rog, bivši Dinamov igrač sada ima pristojnu minutažu u Cagliariju pa je opet u krugu reprezentacije. Dobar komentar je dao Ante Miše za portal 24 sata, inače sadašnji izbornik Turkmenistana.

“Kovačić je opet bio indisponiran, nije bio na nivou, stajao je daleko od igrača, nije ga bilo u duelima… Još jednom se potvrdilo da je na toj poziciji Brozović puno viša klasa od njega i da ga on jednostavno ne može zamijeniti.” – istaknula je legenda Hajduka.

“Ništa, i dalje ovisimo sami o sebi, u prednosti smo nad Šveđanima zbog tog sretnog gola, ali moramo biti svjesni da protiv Portugala neće biti lako, pogotovo bez Brozovića, on je u ovoj momčadi nezamjenjiv. Ključno će biti pronaći mu adekvatnu zamjenu.” – zaključio je bivši trener Hajduka.

Komentari

komentara

« Povratak