LEGENDA „BOCNULA“ SUSJEDE: „Srbija nije jača od Hrvatske! Vi se tek trebate priviknuti na jednu stvar!“

FOTO:

Bosanskohercegovačka nogometna legenda je u razgovoru za srpski Blic usporedio trenutnu snagu srpske i hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je i dalje jača

Hrvatska i Srbija su u jakoj konkurenciji izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, iduće godine u Kataru. Bosanskohercegovačka nogometna legenda Mehmed Baždarević, prokomentirala je aktualnosti, tvrdeći kako Srbija i dalje nije na razini Hrvatske.

„Takvi smo mi na ovim prostorima, odmah bismo do kraja. Morate čvrsto ostati na nogama. Hrvatska je dugo radila da bi postala viceprvak svijeta. Nije se dogodilo preko noći. Oni su, poslije raspada, prvi prihvatili i nastavili sa školom jugoslovenskog nogometa, nastavili su stvarati prave, kvalitetne igrače i trenere… Imali su kontinuitet. Srbija to nije imala, nije ni moja Bosna i Hercegovina, ni druge države. Dobri ste, ali mislim da je prerano pričati da ste bolji od Hrvatske. O tome i često govorimo, volimo preskakati stepenice. Mundijal u Kataru je lijepa prilika da se pokažete i dokažete.”, smatra Baždaraveić.

Ipak, Baždarević je poručio Srbim:

„Vi se prvo morate priviknuti na to da imate dobru reprezentaciju, baš, baš dobru. Ne znam zašto vam je to čudno? Srbija sada ima 20 i više nogometaša za koje možemo reći da su klasa. Ako nastavite ovim putem, ako nastavite rasti i ako ostavite Piksija da radi svoj posao, vidim vas među osam u Kataru. Nije to ništa čudno, privikavajte se na takve stvari.”

Komentari

komentara

« Povratak