LEGENDARNI TRENER OPLEO PO ČAČIĆU: “Njih dvojica ne mogu igrati zajedno, ne razumijem što radi s Ljubičićem…”

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb ipak je uspio nakon mnogo muke izbaciti makedonskog prvaka Shkupija u drugom pretkolu Lige prvaka.

Modri su prošli dalje sveukupnim rezultatom 3:2, a sada ih u trećem pretkolu čeka stari poznati Ludogorec iz Razgrada. Cijelu situaciju u vezi Dinama prokomentirao je legendarni trener Ilija Lončarević koji je kazao:

“Uvijek je jako teško komentirati europske kvalifikacije koje se igraju na početku sezone, po velikim vrućinama i kad su ekipe još neuigrane. Naravno da ne možemo biti prezadovoljni igrom Dinama, ali u ovakvim utakmicama svi moramo biti sretni jedino prolazom. Proći dalje je ono najvažnije, a onda trener mora raditi na igri. Ova je utakmica pokazala da je Dinamo bolja i dominantnija momčad, puno više nego ona u Zagrebu.

Dinamo je imao posjed lopte, kontrolu igre, ali pokazao je svoju standardnu boljku – nemoć kod postavljene obrane. Kad se kvalitetom inferiorni rival kompaktno brani na svojih 30 metara, Dinamo jako teško stvara šanse. To je ogroman minus.

Talent koji Dinamovi igrači nedvojbeno posjeduju teško može doći na naplatu kad protivnički vratar u prvih 45 minuta praktički nije imao niti jednu intervenciju osim onog uklizavanja u noge Petkoviću.

Dinamo je imao loptu u nogama, no nije znao što bi s njom. Bilo je previše centaršuteva na prvu vratnicu gdje nije bilo nikoga. To je slabost Dinama i u HNL-u, ali i u Europi i trener Modrih će morati na tome raditi ako misli nešto napraviti.

Smatram da je Dinamo karakterna ekipa i da mora dići gas kad se utakmica lomi. Pri tome mislim na sve igrače, na čitavu ekipu. Čitava momčad mora tražiti loptu, a ne samo jedan igrač. Protiv ekipe koja je slabija od Dinama, Modri to moraju raditi. Jednostavno ne možeš u istom tempu graditi igru od svog vratara do protivničkog.

Rival koji je slabiji od tebe se slama kolektivnim ritmom. Naravno, potrebna je i individualna kvaliteta za to, ali i momčadska kako bi individualna došla do izražaja. Igrači Dinama to moraju shvatiti jer ovako se bespotrebno strepi do zadnje minute. Dinamo je bio bolji, ali kao i u Zagrebu, uvijek postoji opasnost od nekog zalutalog metka i onda je na kocki sve ono što ne bi trebalo biti.”

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak