LOŠ POČETAK: Hajduk u pripreme krenuo porazom…

FOTO: Hajduk.hr

Hajduk je u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone izgubio u Austriji od rumunjskog Cluja 2:0. Valdas Dambrauskas igrao je protiv rumunjskog prvaka s dvije različite postave u dva poluvremena, a ona koja je igrala u prvom nije mogla previše protiv Cluja.

Rumunji, kojima je ovo bila četvrta pripremna utakmica i četvrta pobjeda u tim susretima, bili su puno bolja momčad u prvih 45 minuta i samo zahvaljujući raspoloženom Danijelu Subašiću nisu zabili više od ta dva gola.

Hajduk se branio koliko je mogao, ali je onda u 39. minuti Deac zabio iz penala koji je skrivio Dimitrov, a u 42. je Manea povisio na 2:0. Dotad je Subašić skinuo dvije velike šanse Cluju, a Rumunji su u 21. minuti pogodili gredu.

Hajduk je bio puno bolji u drugom poluvremenu u kojemu su igrali Grgić, Livaja, Biuk i još osam novih igrača, ali nije uspio ublažiti poraz. Rumunji praktički nisu prešli centar, a Hajduk je pokušavao, no osim dva pokušaja Livaje, nije uspio napraviti ništa.

Stipe Biuk je odigrao jako dobrih 45 minuta i oko njega su se vrtjeli skoro svi napadi Hajduka u drugom poluvremenu, ali ni on nije mogao puno više napraviti. Cluju je ovo kraj priprema, Hajduk je u njih tek krenuo i razumljivo je da su Rumunji fizički bili puno spremniji od Hajduka.

Dambrauskasova momčad ostaje u Austriji i u srijedu će igrati protiv HSV-a. Podsjetimo, sezona za Hajduk počinje u subotu, 9. srpnja, kad na Maksimiru protiv Dinama igraju susret Superkupa. Prvenstvo počinje vikend iza toga.

FABRIZIO ROMANO JAVLJA: JOSIP JURANOVIĆ RADI TRANSFER KARIJERE!?

Komentari

komentara

« Povratak