MAĐARSKI PREMIJER: „Jako volim ovaj klub, cilj je da Osijek postane prvakom Hrvatske!“

FOTO: Pixsell

Nogometni klub Osijek je prije više od tri godine bio na izdisaju a onda se dogodio potpuni preokret. Stigli su Ivan Meštrović i njegov partner Lorincz Meszaros i tako podigli na noge posrnulog velikana, pomoću mađarskog kapitala Osijeka je sada ugledan i sređen klub.

U srijedu navečer svoj je obilazak kluba obavio mađarski premijer Viktor Orban koji je toplo dočekan u gradu na Dravi.

„Zahvaljujem što ste me ovako lijepo dočekali, počašćen sam što svjedočim ovako velikom klubu i izgleda mi da je on to zaista postao. Oni koji ne znaju, ovdje sam bio već prije deset godina, upoznao sam tada trenere i klupske čelnike gledajući utakmice mlađih kategorija. Onda je to bio puno manji klub nego što je danas, izgledalo je kao da nema neku perspektivu. Bilo ga je uistinu teško održati. No, preporuka je ipak bila ostvariti zajedničku suradnju na nekoj višoj razini da se opet napravi veliki klub kakvog Osijek i zaslužuje.“ – započeo je Orban.

Velike zahvale uputio je sadašnjem čelnom čovjeku Ivanu Meštroviću.

“U početku nisam baš mislio da će to uspjeti, no neke stvari sam brzo spoznao. U Hrvatskoj se mlađe kategorije puno brže razvijaju nego u Mađarskoj i mladi igrači puno ranije dospijevaju do prve momčadi. Stoga smo angažirali dva vaša trenera da nam pokažu kako trebamo raditi. Tada sam vidio da ta suradnja može imati perspektivu i da su Hrvati puno otvoreniji za suradnju nego što sam mislio. Bilo je važno pristupiti na način da se vidi i prepoznaje da vam nismo „uzeli“ klub, nego da mu želimo isključivo pomoći. Nije lako naći pravi modus takvog funkcioniranja, stoga se posebno želim zahvaliti svima koji sudjeluju i daju svoj doprinos u svemu. Posebno zahvaljujem gospodinu Meštroviću jer ovdje prvenstveno mora biti na čelu hrvatski vlasnik.”

Također, naglasio je da postoji objektivna mogućnost da Osijek napadne naslov prvaka HNL-a.

“S ovim novcem s kojima sada klub raspolaže nije realno biti prvakom Hrvatske, no Ivan mi je rekao da je to u cilju u skorijoj budućnosti. Neka svi vide da se nitko ljudima u klubu ne želi petljati u posao, to su već mogli zaključiti i sami navijači i građani Osijeka. Kada bude napravljeno sve što je potrebno, može se razmišljati o tituli prvaka. Ako ste prvi onda je tu i novac i zadovoljstvo i sreća, to mora biti cilj kako bi se stavio šlag na tortu. Uvjeravam vas da i dalje jako volim ovaj klub. Siguran sam da ljudi ovdje rade vrlo dobar posao i samo ih trebamo pustiti da to i dalje čine. Kroz dvije-tri godine moglo bi biti vrlo izgledno da Osijek pomrsi račune i onima koji su trenutno ispred njega jer će se i momčad tada još i više pojačati. Sve pozorno pratim, velike su stvari dosad napravljene i vjerujem da će Osijek iduće sezone ostvariti novi iskorak u Europi.”

NENAD BJELICA TVRDI: “On je naš adut za Manchester City!”

Komentari

komentara

« Povratak