MARCA LANSIRALA SENZACIJU: Ivan Rakitić dobio nemoralnu ponudu!

FOTO:

Nekadašnji hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, mogao bi po drugi put u karijeri napustiti voljenu Sevillu, tvrdi Marca.

Ugovor sa Sevillom završava mu sljedećeg ljeta. Jedan je od kapetana kluba, legenda Seville i najplaćeniji igrač. Ovo zadnje je veliki problem jer je Sevilla u katastrofalnoj financijskoj situaciji. A to je razlog zbog kojeg se ‘Raketa’ spominje u vezi eventualnog odlaska iz kluba.

Predsjednik kluba Pepe Castro je prošlog tjedna objavio da su svi igrači prve momčadi koja je osvojila Europa ligu na prodaju te da se kreće u pomlađivanje momčadi. Razlog je dug od 90 milijuna eura, ali i nužnost smanjenja iznosa koji Sevilla troši na plaće.

Rakitić, čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na četiri milijuna eura, ne bi s te strane puno pomogao Sevilli svojim odlaskom jer igrači u posljednjoj godini ugovora idu ispod te cijene.

No pomogao bi time što bi se klub riješio 6.5 milijuna eura, koliko iznosi Rakitićeva godišnja plaća. Problem je što je Rakitić jedan od simbola Seville, igrač s gotovo 300 nastupa, koji nakon šest i pol godina klub i grad smatra svojima te će ondje ostati živjeti.

Marca ističe: “Zato je Rakitić vrlo delikatno pitanje Seville. On je sveta krava, onaj protiv kojeg se ne smije i koga nitko neće prozvati kao onog koji bi morao otići. Posebno jer se njemu nikako ne ide. U prilog tome mu ide i što je Sevilla produljila ugovor s Nemanjom Gudeljom, koji je prešao 30, dok Jesus Navas, iako ima čak 37 godina, također želi ostati i nakon sljedećeg ljeta.

Rakitić pak očekuje da mu klub jasno kaže kako ga i dalje želi. Čak je spreman i na smanjenje plaće kako bi ostao. No Rakitiću su se javili saudijski klubovi. Nude mu čak trostruko višu plaću ako ode na novu hit destinaciju. Rakitić ih odbija. Za sada. I nada se da će Sevilla pokazati da to cijeni.”

Komentari

komentara

« Povratak