Marin Jakoliš promijenio klub, a sad želi i reprezentaciju!

FOTO:

26-godišnji Marin Jakoliš danas je i službeno otišao na jednogodišnju posudbu u australski klub Melbourne City. Bivši mladi hrvatski reprezentativac i dalje je član francuskog Angersa.

Druga je to uzastopna posudba za bivšeg krilnog napadača Hajduka i Šibenika. Jakoliš se nije snašao u Ligue 1 pa ga je Angers prvo posudio AEK Larnacu, a sada je otišao u Melbourne. Jakoliš je u intervjuu za novi klub otkrio i da bi volio zaigrati i za australsku reprezentaciju, s obzirom na to da preko oca već ima državljanstvo.

“Otac mi je ovdje živio 15 godina prije nego što se preselio u Hrvatsku. No korijeni su mu iz Australije, iz Melbournea, i tako sam dobio putovnicu. Naravno, na um mi dolazi i australska reprezentacija, to je također jedan od ciljeva. Očekujem da ću imati dobru sezonu, a ako bih dobro igrao i reprezentacija me pozvala, to bi bilo savršeno”, rekao je Jakoliš.

Jakoliš je karijeru započeo u Šibeniku, nakon čega je promijenio nekoliko klubova u Belgiji i Australiji. Hajduk ga je 2019. doveo iz Admire Wacker, a 2021. ga posudio Šibeniku.

Ondje je briljirao pa su ga Splićani u siječnju 2022. prodali Angersu za pola milijuna eura. Jakoliš je nastupao za mlade selekcije hrvatske reprezentacije, od čega najviše za U-21 selekciju, za koju je zaigrao 15 puta.

Komentari

komentara

« Povratak