MIRIŠE NA OTKAZ: Uruči li Osijek otkaz Nenadu Bjelici, to će ih stajati hrpu milijuna…

FOTO:

Nenad Bjelica i njegov Osijek šokirali su gotovo svako hrvatskog fana koji prati nogomet. Hrvatski prvoligaš potpuno neočekivano ispao je već na prvoj prepreci u Europi od strane kazahstanskog Kizilžara koji je u Gradskom vrtu slavio 0:2.

Odmah nakon toga krenule su priče kako Osijek treba smijeniti glavnog trenera, a tako smatraju i navijači Osijeka koji su čak pred kraj utakmice skandirali Bjelici da se povuče s klupe. Bjelica je Osijekom potpisao ugovor na tri godine, te on vrijedi do ljeta sljedeće godine. Dugo se u nogometnim kuloarima pričalo da Bjelica ima isti ugovor kakav je imao kao trener Dinama, a Jutarnji list je dakle doznao da službeno to iznosi točno 10,7 milijuna kuna u brutu. To je Bjeličina plaća, a navodno gotovo još toliko ima i njegov stručni stožer, u kojem je još sedam ljudi (prvi pomoćni trener Rene Poms, drugi pomoćni trener Nino Bule, trener golmana Silvije Čavlina, kondicijski treneri Martin Mayer, Karlo Reinholz i Marin Vučko, te analitičar Jasmin Osmanović).

Pri sklapanju ugovora Bjelica se zaštitio tako što je ugradio stavku da mu je klub u slučaju otkaza dužan isplatiti kompletan iznos ugovora, kako njemu, tako i stožeru. U prijevodu, da mu je Osijek uručio otkaz u svibnju, Bjelica bi dobio blizu 12 milijuna kuna otpremnine. Pa kad na to dodate i otpremninu za stožer u gotovo istom iznosu, dolazimo do svote od nekih 22-23 milijuna kuna, ili više od tri milijuna eura, Što je doista ogroman iznos.

Trenerske otpremnine u slučaju otkaza redovit su slučaj u svijetu nogometa, ali Osijek je u taj ugovor ugradio nešto što se rijetko događa.

Naime, i Bjelica ima klauzulu da je u slučaju da on uruči otkaz, on taj koji je klubu dužan isplatiti ostatak ugovora. Zajedno sa stručnim stožerom. Dakle, da je Bjelica dao u svibnju otkaz, Osijek bi od njega i njegovog stožera naplatio tih približno 22-23 milijuna kuna. Naravno da Bjelici i suradnicima nije palo na pamet dati otkaz.

Komentari

komentara

« Povratak