NA KORAK DO VELIKE REVOLUCIJE: Evo kad će se VAR početi koristiti u HNL-u!

FOTO:

Video Assistant Referee, poznatiji kao VAR dolazi i u Hrvatsku nogometnu ligu, a otkriveno je i kad.

Var u HNL-u

HRVATSKI nogometni savez još je prošle godine najavio uvođenje VAR tehnologije u domaću nogometnu ligu. Da se stvar zaista pokrenula govori i činjenica da su u Zagreb u četvrtak doputovali predstavnici FIFA-e i IFAB-a. Razlog je bio inicijalni sastanak i početak procesa pripreme za uvođenje i korištenje VAR-a.

„Uvođenje VAR-a u HT Prvu ligu i u utakmice završnice kupa jedan je od najvećih projekata kojeg se HNS uhvatio u povijesti. Objektivno, godinu je dana potrebno da se sustav postavi i da bude spreman za uporabu, prije svega zbog potrebne i propisane količine treninga koju moraju proći suci i operateri.”, kazao je Ante Kulušić, predsjednik sudačke komisije i voditelj VAR projekta u HNS-u.

Preciznije, VAR tehnologija svoju će premijeru doživjeti za godinu dana, tj. na početku proljetnog dijela prvenstva. Čitav projekt je vrijedan oko 1,3 milijuna eura. Od toga će 80 posto financirati FIFA, a 20 posto HNS.

Što se tiče klubova, njihov je zadatak u narednom razdoblju osigurati prostorije za pomoćne suce, a svaki stadion će u idućih godinu dana morati pribaviti posebnu VAR licenciju. Također, 20-ak hrvatskih sudaca će proći potrebnu edukaciju za dosljedno korištenje VAR-a.

MILAN NAŠAO ZAMJENU ZA HIGUAINA: Za novog napadača nude 40 milijuna eura te Halilovića i Bertolaccija!

ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA: Dinamo pronašao novog napadača!

Komentari

komentara

« Povratak