NAVIJAČI ODLUČILI: Evo tko je najbolji desni bek svih vremena!

FOTO:

Popularni porta SportBible odradio je još jednu zanimljivu anketu, a fanovi su mogli birati najboljeg desnog beka svih vremena. Pobjedni je brazilski velikan Cafu!

ČETIRI LEGENDE

Fanovi su dobili četiri velika imena: Cafu, Javier Zanetti, Philipp Lahm i Dani Alves.

Cafu je uvjerljivo slavio s obzirom da je dobio čak 40 posto glasova! Na drugom mjestu našao se Lahm sa 25% glasova, a ‘broncu’ je osvojio Dani Alves. Posljednje mjesto uzeo je legendarni kapetan Intera, Javier Zanetti. A što više kazati za Cafua?

48-godišnjak, koji drži rekord kada su u pitanju nastupi za reprezentaciju Brazila, imao je nevjerojatnu karijeru, u kojoj je osvojio sve što je mogao, i na klupskom, i na reprezentativnom nivou. Kada je u pitanju klupska karijera, on je u dresu Rome i AC Milana osvajao Serie A, Ligu prvaka, te talijanski Superkup.

S druge strane, u dresu ‘Selecaa’ je osvajao Svjetsko prvenstvo u dva navrata, 1994. i 2002. godine, Copa Americu, 1997. i 1999. godine, kao i Konfederacijski kup 1997. godine. Njegov kvalitet i način igre najbolje je opisao legendarni igrač Uniteda Denis Irwin, koji je izjavio kako je igrati protiv njega bila prava noćna mora.

On je jednom prilikom rekao: “Posljednja stvar koja vam je potrebna dok igrate je ofanzivan bek, koji kreira situacije dva na jedan protiv vas. Trčao bi cijelih 90 minuta i ne bi vam dao ni sekundu mira. Iako je Cafu bio fantastičan u napadu, također je bio i vrlo sposoban defanzivac. Godine mu nisu mogle ništa.”

“Igrao sam protiv Brazila nekoliko puta, i on i Roberto Carlos su bili nevjerojatni. Promijenili su način na koji smo posmatrali bekove. Ljudi su mislili kako bekovi trebaju samo igrati obranu, ali u današnjem nogometu je važno da budu i dobri sa loptom u nogama, a Cafu je promijenio to razmišljanje.”

EKSKLUZIVNO: Hrvatski maestro, Ivan Rakitić, ima novi klub!

Komentari

komentara

« Povratak