NAVIJAČI OPRAVDANO ZABRINUTI: Mo Salah odlazi iz Liverpoola u rekordnom transferu!?

FOTO:

Egipatski čarobnjak, Mohamed Salah, već je godinama najbolji igrač engleskog velikana Liverpoola. Praktički svake godine znao bi se pojaviti poneki zainteresirani klub koji je želio u svojim redovima vidjeti Mo Salaha.

No, Egipćanin je pokazao veliku lojalnost Liverpoolu. Ipak, postoje i one neke faraonske odnosno nemoralne ponude koje je zaista teško odbiti. Naime, engleski mediji već danima pišu kako se Salah našao na radaru saudijskog kluba Al Ittihada koji ga želi kupiti za ogromnu odštetu.

Štoviše, delegacija kluba iz Saudijske Arabije od subote se nalazi u Engleskoj gdje pokušava izvršiti pritisak na Liverpool. Prvo se pisalo o iznosu od 150 milijuna eura pa se taj iznos samo povećavao iz dana u dan. Otočki mediji sada izvještavaju kako su Saudijci ponudili čak 175 milijuna eura fiksno, a uz bonuse kompletni iznos mogao bi iznositi nestvarnih 251,5 milijuna eura.

Ukoliko bi Salah prestigao onih 222 milijuna eura koje je PSG platio za Neymara onda će Egipćanin nositi titulu najskupljeg transfera u povijesti nogometa.

Također, Salahu se nudi nevjerojatna plaća od čak od nešto manje od tri milijuna eura tjedno! Tu su i razni poticaji pa bi zarada bila puno veća. Oni uključuju postotak od prodaje dresova, oko 65.000 eura bonusa za svaku pobjedu, ali i ambasadorsku ulogu u barem tri najveće kompanije u Saudijskoj Arabiji. Nju bi obnašao i za nju bio plaćan konstantno za vrijeme igranja ondje. Engleski mediji pišu da je to dodatan 21 milijun eura na njegovu plaću.

Salah je pod ugovorom s Liverpoolom, s kojim je bio engleski i europski prvak, do ljeta 2025. U 309 utakmica za njega postigao je 188 i asistirao za 81 gol.

Komentari

komentara

« Povratak