NJEMAČKI VIROLOG TVRDI: „Uvjeren sam da će se nogomet vratiti tek iduće godine!“

FOTO:

Cijeli svijet je paralizan uslijed pandemija koronavirusa, nogomet je također zaustavljen na neko vrijeme. UEFA je potvrdila da se odgađa Europskog prvenstvo, još nije poznato kada se nastavljaju Liga prvaka i Europska liga. Nacionalna prvenstva su isto prekinuta, još se sa sigurnošću ne zna kada će biti se odigravanje utakmice nastaviti.

Iako UEFA priželjkuje da nogomet ponovno krene od mjeseca svibnja te završi do lipnja, postoji vjerojatnost da se to neće dogoditi. Barem tako tvrdi njemački virolog Jonas Schmidt-Chanasit. Nijemac je zaposlen na sveučilištu u Hamburgu, bavi se istraživanjem koronavirusa te je izjavio kako se nogomet sigurno neće početi igrati početkom idućeg mjeseca.

“Mislim da nema smisla govoriti o tome da će se nogomet igrati u travnju. Čak ni iza zatvorenih vrata to neće biti moguće jer će se ljudi skupljati kod kuće kako bi gledali utakmice. Uvjeren sam da će se nogomet vratiti tek iduće godine, mislim da nije realno očekivati da se ova sezona završi” – prenosi njegovu izjavu španjolska Marca.

Nogomet i cijeli svijet očekuju teška vremena, ostaje za nadati se da će se što prije sve vratiti u normal.

Komentari

komentara

« Povratak