NOVI DETALJI U AFERI: Bivši kapetan je „zbrisao“ iz kluba jer se njegovo ime pojavilo u istrazi?!

FOTO:

Juventus ovih dana trese novi skandal, nakon što su u javnost isplivali detalji financijskih malverzacija koje je radila uprava ovog talijanskog velikana.

Pojavila se nova imena

Talijanski Juventus je u velikim problemima. Cijela uprava, na čelu s Andreom Agniellijem i Pavelom Nedvedom, dala je ostavku. Istraga je pak pokazala kako klub u budžetu ima „rupu“ od 34 milijuna eura, nastalu u periodu od 2012. do 2020. godine.

Tužitelji su otkrili niz lažnih transakcija; unakrsne prodaje s drugim klubovima, bez razmjene novca. Također, Juventus je u vrijeme pandemije najavio velika smanjenja plaća, što se ipak nije dogodilo. Preciznije, dogodilo se samo „na papiru“, jer tužiteljstvo tvrdi da su računi kluba falsificirani, i to za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Prema pisanju talijanskih medija, u sve je uključen i nekadašnji kapetan Giorgio Chiellini. On je navodno poslao u WhatsApp grupu kopiju dokumenta na kojem se vidi kakav dogovor je potpisao s Agnellijem i kakve malverzacije su vršene u vezi isplata plaća.

Njegovi bivši saigrači Matthijs de Ligt i Mattias De Sciglio su pak kopiju tog dokumenta proslijedili istražiteljima. Također, istražiteljima su dostavili transkripte razgovora u grupi, iz kojih se vidi kako su neki igrači znali za muljaže uprave, no ipak su na njih prešutno pristajali.

Podsjetimo, Chiellini je u međuvremenu ljetos napustio Juve i potpisao za Los Angeles FC.

Komentari

komentara

« Povratak