ODLAZI NAKON TRI SEZONE: Evo koliko Barcelona traži za de Jonga!

FOTO:

Kada je Barcelona u ljeto 2019. godine odlučila Ajaxu platiti čak 86 milijuna eura za Frenkie de Jonga, mnogi su pomislili kako je katalonski div sredio ključnog veznjaka za narednih deset godina.

Međutim, izgleda kako ovaj 24-godišnjak ipak nije dorastao tom zadatku pa se tako našao na udaru trenera Xavija koji više ne računa na njega. Španjolski mediji tvrde kako klub čvrsto stoji iza svake Xavijeve odluke pa i te da de Jong napusti klub. Čak je i određena cifra po kojoj bi mogao napustiti Nou Camp.

Cifra od 70 milijuna eura je dovoljna da zadovolji apetite uprave Barce, a Xavi je ekspresno pronašao zamjenu u slučaju da na Camp Nou stigne adekvatna ponuda za De Jonga.

Prema istim izvorima, zvijezda Valencije bi u slučaju odlaska Nizozemca zauzeo njegovo mjesto u veznom redu. Riječ je o Carlos Soleru sjajnom veznjaku popularnih ‘Slijepih miševa’ koji je itekako zapao za oko Xaviju. 25-godišnji Španjolac se ove sezone pokazao u pravom svjetlu i na 34 utakmice postigao 12 golova uz 5 asistencija čime je odmah skrenuo pažnju na sebe.

Xavi vjeruje da bi Soler bio dostojna zamjena za Holanđanina i da će svim silama krenuti po njega ukoliko De Jong zaista napusti klub.

Komentari

komentara

« Povratak