OPET SE MIJENJA FORMAT: Evo kako će izgledati četvrto izdanje Lige nacija!

FOTO:

Utakmicom između Hrvatske i Španjolske završilo je treće izdanje Lige nacija. ‘Furija’ je bila slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pa se tako na tronu pridružila Portugalu i Francuskoj koji su također jednom osvojili ovo natjecanje.

Četvrto izdanje Lige nacija ćemo gledati na jesen sljedeće godine, a grupna faza će se igrati u rujnu, listopadu i studenom. Novost je da se opet mijenja format. Glavna novost je zapravo da se povećava novom rundom, četvrtfinalom. Ono će se igrati u ožujku i tako stvoriti poveznicu između grupne faze u studenom i Final Foura u lipnju iduće godine.

Do sada su u njega izravno iz skupina elitne A lige išli samo pobjednici grupa. Ubuduće će iz skupina prve dvije reprezentacije ići u četvrtfinale koje će se igrati na dvije utakmice. Četiri pobjednika ovih dvoboja plasirat će se na Final Four.

Trećeplasirane reprezentacije iz A lige i drugoplasirane iz B lige ili drugog razreda, kao i trećeplasirane iz B lige i drugoplasirani iz Lige C igrat će play-off za promociju i ispadanje. Reprezentacije koje se ne plasiraju u četvrtfinala počet će kvalifikacije za SP 2026. U njima će 55 europskih reprezentacija biti podijeljeno u 12 skupina. Pobjednici grupa ići će izravno u SAD, Meksiko i Kanadu, a drugoplasirani će igrati dodatne kvalifikacije.

Dodajmo kako Hrvatska sljedeće godine u grupnoj fazi neće moći igrati protiv Španjolske, Nizozemske i Italije. Što se tiče ostalih, potencijalni protivnici su Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska te četiri reprezentacije koje su promovirane iz Lige B, a to su Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija i Škotska.

Za analizu utakmice Engleska – Sjeverna Makedonija kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak