OVO JE ČUDESNO: Kinezi grade novu Kantridu koja će koštati 50 milijuna eura!

FOTO:

Kinezi grade novu Kantridu! Vijest koju je još jučer lansirao 24sata. Dobro znamo da je Rijeka to itekako zaslužila…

Pa ako će zasad još nepoznati kineski investitori graditi novu Kantridu: kakav bi stadion napravili, koliko bi novca potrošili, koje bi sve dodatne komercijalne sadržaje izgradili i što bi se sve podno starog kamenoloma mijenjalo?

Kineze će dočekati gotovi projekt za stadion sa 10.000 – 12.000 sjedećih natkrivenih mjesta, garažom, najmodernijom mogućom rasvjetom, razglasom, fan shopom, ugostiteljskim sadržajima.

Procjena investicije prije koju godinu iznosila je oko 50 milijuna eura (25 za stadion i još toliko za komercijalni dio kompleksa). Mišković nije htio natkrivati cijelu Rujevicu jer se nadao Kantridi koju će sagraditi investitor u kojem je on jedna od ključnih figura. Sada se priča mijenja.

Grad Rijeka imala bi dva nova stadiona, HNK Rijeka mogla bi birati gdje igrati, a nova Kantrida bila bi stadion po najvišim Uefinim kriterijima i mjesto na kojem se može organizirati daleko više od “samo” nogometnih utakmica. A bila bi, naravno, i stadion na kojem hrvatska nogometna reprezentacija može ugostiti bilo kojeg protivnika.

Koliko bi Kinezi promijenili Kantridu, koje sve investicije osim te u gradnju novog stadiona još imaju na umu, tek ostaje doznati ako i kada projekt zaživi. Nije upitno da im je Damir Mišković nadugačko i naširoko objasnio značenje Kantride za lokalnu zajednicu, za cijeli Kvarner, Liburniju i Vinodol, za Krk, Cres i Lošinj…

Glasovite su stijene ionako planetarno poznate, a ako se prihvate posla kineski će investitori sigurno proučiti i svaki djelić povijesti jednog od najupečatljivijih svjetskih stadiona. Za koju se god verziju poslovni ljudi s Dalekoga istoka odlučili priča zvuči nevjerojatno dobro: Rijeci i Primorcima ipak se smiješi – nova Kantrida!

Komentari

komentara

« Povratak