OVO JE PRAVI ŠOK ZA FRANCUZE: Nakon očajnih partija u Ligi nacija doznali lošu vijest!

FOTO:

Didier Deschamps i njegova Francuska morali su strepiti sve do posljednjeg sučevog zvižduka. Uz pomoć Hrvatske ipak su ostali u Ligi A bez obzira na težak poraz kod Danske.

Aktualni svjetski prvaci i osvajači Lige nacija završili su treći u skupini, iza Hrvatske i Danske, a ispred Austrije. Od Austrije je reprezentacija Didiera Deschampsa imala bod više pa je tako jedva ostala među elitom.

A loše izvedbe u Ligi nacija donijele su jako lošu vijest. Naime, Francuska neće biti nositelj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Francuzi su sada izvan TOP 10 reprezentacija i naći će se u drugom šeširu. Ispred Francuske su sada Nizozemska, Hrvatska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Španjolska, Italija, Poljska, Švicarska i Njemačka, a na taj popis može upasti i Češka.

53 reprezentacije bit će podijeljene u deset skupina tijekom kvalifikacijama. Bit će tu sedam skupina po pet momčadi i tri po šest. Pobjednik i drugoplasirani direktno idu na Euro, a tri će se mjesta dijeliti na play-offu. Njemačka se kao domaćin izravno kvalificirala.

Za analizu utakmice Mađarska – Italija kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak