OVO MOGU SAMO ONI: Dinamo će od ova tri transfera zaraditi pravo bogatstvo!

FOTO: Slavko Midžor, Marko Lukunić, Goran Stanzl/PIXSELL, 24sata

Hrvatski nogometni velikan Dinamo Zagreb poznat je po fantastičnim transferima u proteklih 20-ak godina. Iz kluba su za velike cifre odlazili Luka Modrić, Marko Pjaca, Dani Olmo, Joško Gvardiol i mnogi drugi igrači.

Dinamu se sada smiješi pravo bogatstvo od igrača kojih nema već godinama u klubu. Naime, poklopilo se da će u istom prijelaznom roku transfere napraviti Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Joško Gvardiol.

Mateo Kovačić je sve dogovorio s Manchester Cityem gdje će nastaviti svoju bogatu karijeru dok je Marcelo Brozović izabrao saudijski Al Nassr gdje će igrati s velikim Cristianom Ronaldom. U City će također i Joško Gvardiol kojeg toliko zaziva Pep Guardiola.

Kako prenosi 24sata, Dinamo će putem ta tri transfera zaraditi oko 18 milijuna eura! Mateo je iz Dinama otišao s 19 godina i u međuvremenu promijenio tri kluba, ali hrvatski prvak će od ovog transfera zaraditi zahvaljujući Uefinom fondu solidarnosti na kojega otpada pet posto odštete. Svaki klub u kojem je igrač proveo od 13. do 23. godine, dobije određeni postotak od transfera. U Dinamovom slučaju će to biti dva posto, odnosno 600.000 eura.

Broz je maksimirske odaje napustio 2015. godine, ali za razliku od Kovačića, on Inter do sada nije napuštao pa će samim time Dinamu pripasti postotak od transfera koji je dogovoren prilikom transfera na Meazzu. On iznosi 10 posto, a to znači kako će ‘modri’ od njegovog transfera u Saudijsku Arabiju uprihoditi 2,3 milijuna eura.

Kada zbrojimo odštetu, bonuse i postotak od transfera, Joško Gvardiol će uvjerljivo biti najveći transfer u povijesti Dinamo. Konkretno, Leipzig je dosad kroz fiksnu odštetu i razne bonuse isplatio Dinamu oko 24 milijuna eura za Gvardiola, a proda li ga Cityju za, primjerice, 100 milijuna, ‘modri’ će dobiti još 20 posto od razlike, odnosno čak 15,2 milijuna eura!

A pazite sad ovo, možda čak ni to nije sve jer se svako malo priča o eventualnom transferu Danija Olma u neki veliki klub pa klub iz Maksimira s guštom prati novosti po tom pitanju. Tu Modri imaju 20 posto od razlike…

Komentari

komentara

« Povratak