OVO NISU ISTINE: Evo zašto je UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je svladala Nizozemsku 4:2, i to nakon još jednih ludih produžetaka. No, HNS će se opet crveniti pred UEFA-om.

Naime, UEFA je pokrenula postupak protiv HNS-a jer su hrvatski navijači za vrijeme jučerašnje utakmice vikali rumunjskom sucu mađarske nacionalnosti Istvanu Kovacsu “cigane, cigane.” To znači da Hrvatsku uskoro očekuje kazna o kojoj će UEFA odlučiti.

Voditelj odjela za sigurnost HNS-a Jurica Jurjević za Sportske novosti je rekao: “Događa nam se u kontinuitetu da navijači koji se na slažu s određenim sudačkim odlukama koriste neprimjerena skandiranja zbog kojih ćemo sigurno biti kažnjeni i ovaj put. Nije uopće toliki problem financijska kazna koliko želimo poslati snažnu poruku da kao društvo moramo akceptirati kako tome nema mjesta i da je to neprihvatljivo.

Spletom okolnosti ovaj put sudac je iz Rumunjske, romska zajednica je jako brojna u toj državi. HNS je preuzeo definicije IHRA-e o osvješćivanju toga problema i prema Židovima i prema Romima, nama je to apsolutno nedopustivo. Takve nam se stvari ne smiju ponavljati, počevši već od finala.”

Na kraju je dodao: “Imali smo i ranije nekih skandiranja koja su srećom nestala sa stadiona nakon teških sankcija. Ne mora nam se dogoditi da nas UEFA brutalno kazni, da nam zatvori stadion u kvalifikacijama kako bismo postali svjesni o čemu se tu radi. Zato moramo biti pametni. Sto posto ćemo biti kažnjeni, to je neprihvatljivo.”

Komentari

komentara

« Povratak