PALE TEŠKE RIJEČI: Legendarni vratar Barcelone otkrio ružnu stranu karaktera Lea Messija!

FOTO:

Leo Messi idol je brojnih generacija mladih nogometaša. Ipak, čini se kako Argentinac ima vrlo neugodan karakter…

Teške riječi

Legendarni vratar Barcelone, Andoni Zubizarreta, otkrio je ružnu istinu o Leonelu Messiju. Danas 58-godišnji Zubizarreta osam je sezona bio prvi vratar katalonskog kluba. Potom je od 2010. do 2015. godine bio i njen sportski direktor. Upravo je u to doba, upoznao Messija i neugodno se iznenadio.

Naime, već su se i prije pojavljivali napisi kako je Messi često arogantan prema svojim suigračima i trenerima, pogotovo u slučajevima kad je Barca gubila ili loše igrala. Navodno je čak znao imati i pomalo histerične napadaje gdje je i trenere i suigrače „častio“ uvredama i prijetnjama.

Prema Zubizarretinim riječima, od Leovog dolaska u Barcu, 2004. godine, ondje se promijenilo osam trenera. Počeo je kod Franka Rijkaarda, a nakon toga je igrao pod vodstvom Pep Guardiole. Upravo nakon odlaska Guardiole, Messi je preuzeo „kontrolu“ svlačionice u svoje ruke.

Zubizarreta tako tvrdi kako je dolazak trenera Tita Vilanove upravo Messijeva ideja, kao i dovođenje Argentinca Gerarda Martina. S obzirom da ga je sam „instalirao“ na klupu Barce, Messi smatrao kako svog sunarodnjaka ima potpuno pravo vrijeđati i ponižavati.

„Sjećam se kako je Martino više puta pred svima govorio Messiju: ‘Znam da možeš nazvati predsjednika i da me možeš odmah smijeniti! No, ne moraš mi to nabijati na nos svaki dan! Ja sam toga itekako svijestan!“, prisjetio se Zubizarreta tih mučnih scena i dodao:

„Martinu nije bilo lako. Bio je pod užasnim stresom.“

Martino je izdržao samo jednu sezonu, a zamijenio ga je Luis Enrique. On je uspio nametnuti disciplinu i svoj autoritet, no nakon njegovog odlaska, Messi si je opet dao oduška. Zubizarreta tvrdi kako je idući trener, Ernesto Valverde bio isto Messijev izbor, no na kraju ga je Argentinac i otjerao iz kluba.

Setien i Koeman

Kao šećer na kraju, tu je Quique Setiena s kojim se Messi navodno konstantno svađao i čije savjete i naputke uopće nije poštivao.

Konačno, na klupu Barce nedavno je sjeo Ronald Koeman. Nizozemac je odmah Messiju dao do znanja kako će ga tretirati kao i sve ostale igrače te da neće tolerirati njegove podvale i prijetnje. Upućeni tvrde kako je činjenica da je uprava stala na Koemanovu stranu zapravo bila glavni poticaj Messiju da pokuša napustiti Barcu ovo ljeto.

Komentari

komentara

« Povratak