POSAO DOGOVOREN: U HNL dolazi trofejni Brazilac!

FOTO:

Sportske novosti ekskluzivno doznaju kako je Slaven Belupo uspio dogovoriti poznatog i uglednog 35-godišnjeg Brazilca!

Naime, uvodne utakmice novog prvenstva pokazale su da Slaven Belupo nije do kraja formirana momčad te da bi vodstvo kluba trebalo dovesti još poneko ozbiljnije pojačanje kako se koprivnička momčad ne bi borila za opstanak.

SN tako doznaju kako su ovih dana poduzeti konkretni koraci u tom pogledu, te je dogovoren angažman iskusnog zadnjeg veznog igrača iz Brazila. Ime mu je Claudemir, 35 mu je godina, a iza njega je bogata karijera u ozbiljnim europskim ligama.

Dolazi iz portugalskog prvoligaša Vizele, s kojim nije uspio dogovoriti produljenje ugovora za još jednu sezonu. Doznaje se da mu je vodstvo Vizele ponudilo manju plaću na koju iz principa nije želio pristati, ali je zato za još manji novac pristao doći u Podravinu. Zaintrigirala ga je mogućnost igranja u HNL-u, koji polako postaje sve zanimljiviji i etabliranim inozemnim nogometašima poput, primjerice, Hajdukovog pojačanja Vadisa Odjidja-Ofoea.

Claudemir je karijeru počeo u mladim naraštajima Palmeirasa, potom je u domovini nastupao i za U-20 momčad Sao Carlosa, a 2008. godine prelazi u nizozemski Vitesse. Dvije godine kasnije za milijun eura prodan je u FC Kopenhagen gdje se zadržao četiri i pol sezone, da bi prešao u Club Brugge. Belgijci su ga za 2,7 milijuna eura transferirali u saudijski Al-Ahli, u ljeto 2018. stigao je u Bragu, nakon godine i pol postao je član turskog Sivasspora, a od ljeta 2021. je član Vizele.

U FC Kopenhagenu je proveo najveći dio svoje bogate karijere te je osvojio dva danska prvenstva i dva kupa, s Club Bruggeom belgijsko prvenstvo, kup i superkup, te s Bragom portugalski liga kup.

U Kopenhagenu je u 184 utakmice zabio 14 golova i 17 puta asistirao, za Club Brugge skupio je 88 nastupa uz četiri pogotka i 13 asistencija, dok je za Vitesse u 80 susreta postigao 10 pogodaka uz 12 asistencija. Ranije je igrao i kao središnji vezni, a u Vizeli je korišten isključivo kao zadnji vezni, odnosno ‘šestica‘, a ta mu je pozicija namijenjena i u Slavenu Belupu.

Prema svemu navedenom, Claudemir bi trebao predstavljati veliko i ozbiljno pojačanje za koprivničku momčad koja je tek u formiranju nakon što je Miškininu 10 ljetos napustio velik broj igrača iz prošle sezone, a promijenjen je i gotovo kompletni stručni stožer.

Komentari

komentara

« Povratak