PRAVA „ZLATNA KOKA“: Po broju prodanih dresova ni Leo Messi mu nije blizu!

FOTO:

Cristiano Ronaldo je u samom finišu ljetnog prijelaznog roka potpisao za svoj bivši klub, Manchester United. Za United se to pokazalo i kao sjajan poslovni potez!

„Zlatna koka“

Na Old Traffordu zadovoljno trljaju ruke. U njihovim je redovima opet jedan od najvećih igrača u povijesti nogometa, Cristiano Ronaldo. O „efektu CR-a“ najbolje svjedoče ove brojke.

Nakon što je objavio da se Portugalac vratio na Old Trafford, Manchester United je u samo dva sata dobio 1.1 milijun novih pratitelja na Instagramu. Konkretnu objavu o povratku Portugalca, lajkalo je 11.7 milijuna ljudi.

Osim toga, Cristianov dolazak u United je momentalno povećao vrijednost kluba. Naime, na burzi u New Yorku, na kojoj se trguje Unitedovim dionicama, njihova vrijednost je po objavi transfera narasla za čak osam posto. Drugim riječima, vrijednost kluba je u samo dva sata porasla za čak 212 milijuna funti!

Od kako su pušteni u prodaju,  dresova s Cristianovim imenom prodano je u vrijednosti od 187 milijuna funti! Od toga, samom klubu pripada 13,1 milijuna. Drugim riječima, Unitedu se već od prodaje dresova u potpunosti vratila prva rata iznosa koji su dali za Portugalca (12,9 milijuna funti). Usporedbe radi, drugi najtraženiji dres je PSG-ovog Messija, sa zaradom 103,8 milijuna funti.

Portal Lovethesales.com je uzevši podatke o prodaji u više od 1000 globalnih trgovina otkrio da su se internetska pretraživanja ‘majice Ronaldo 7’ povećala za 600%! Osim toga, maloprodaja u Britaniji bilježi puno veću potražnju za dresom, nego što proizvođač Adidas može distribuirati u ovako kratkom roku.

Komentari

komentara

« Povratak