PREDSJEDNIK BARCE OTIŠAO KORAK DALJE: Sviđa mi se Superliga, ali ja zagovaram nešto sasvim novo!

FOTO:

Jedan od klubova osnivača europske Superlige je i španjolski velikan Barcelona. Ideja o ovom elitnom natjecanju izazvala je golem otpor.

Korak dalje

Barcelona je jedan od dvanaest klubova osnivača Superlige. Bez obzira na golemu količinu negativnih komentara, čini se kako europske nogometne moćnike ništa ne može zaustaviti. I dok s jedne strane UEFA i FIFA žestoko osporavaju Superligu, njeni osnivači gorljivo opravdavaju nužnost njenog osnivanja.

Predsjednik Real Madrida i nove Superlige, Florentino Perez smatra da je sadašnji nogomet mrtav i da su nužne rekonstrukcije kako bi ovaj sport (p)ostao atraktivan, posebno mlađim generacijama. Naravno, ključnu ulogu igraju i financije.

I Joan Laporta, predsjednik Barcelone misli kako će Superliga biti itekako korisna za velike klubove

„Sve je stvar novca. Bilo je potrebno razmisliti o onome što je zaista nogomet i što je njegova suština. Moramo misliti o alternativama.”, izjavio je Laporta pa najavio još jednu revolucionarniju ideju:

„Superliga je samo jedna od opcija, ali tu su definitivno i druga rješenja. Svjetsko prvenstvo za klubove bi bilo idealno. Zagovaram to natjecanje više nego Superligu.”

Naravno, radilo bi se o natjecanju neovisnom od postojećeg FIFA Svjetskog klupskog prvenstva na kojem sudjeluju pobjednici najjačih kontinentalnih natjecanja: AFC Lige prvaka (Azija), CAF Lige prvaka (Afrika), CONCACAF Lige prvaka (Sjeverna Amerika), Cope Libertadores (Južna Amerika), OFC Lige prvaka (Oceanija) i UEFA Lige prvaka (Europa).

Komentari

komentara

« Povratak