PRISJETIMO SE: Evo zašto Mladen Petrić nije želio razmijeniti dres s Englezima nakon epske pobjede!

FOTO:

Danas na Rujevici očekuje nas još jedan veliki okršaj između Engleske i Hrvatske. Možemo svakako reći kako se radi o jednom pravom sportskom rivalstvu koje traje čak više od deset godina. A nas ova priča vraća u davnu 2007. godinu i slavne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj. Glavni junak priče je Mladen Petrić!

PETRIĆ HEROJ

Prvi pravi susret dogodio se na Europskom prvenstvu 2004. godine. Vatreni nisu imali previše šanse na tom turniru. Bili smo potpuni autsajderi, a sve smo zabrljali u prvom kolu kad smo remizirali protiv Švicarske 0:0. Zatim smo opet došli do boda protiv velike Francuske koja je na tom turniru branila naslov prvaka Europe iz 2000.  Odigrali smo 2:2, a onda u posljednjem kolu stigla je goropadna Engleska. Terry, Campbell, Ashley Cole, Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes, Owen, Rooney…. pa dajte im odmah naslov, mnogi su pomislili. Hrvatska je povela preko Nike Kovača, ali Scholes izjednačuje na kraju poluvremena da bi Rooney napravio show u drugom. Tudor je samo smanjio rezultat, a Lampard potvrdio pobjedu 4:2.

A onda je stigla prava slatka osveta u sklopu kvalifikacija za Euro 2008. godine! Hrvatska je dobila neugodnu skupinu u kojoj su bili Engleska, Rusija, Izrael i Makedonija. Izašli smo kao pravi pobjednici iz nje te smo čak matirali Englesku dva puta! Posebno je moćna bila pobjeda na Wembleyu kad je Englezima bio potreban samo bod kako bi otišli na EURO. Istina, vratili su nam s kamatama u idućim kvalifikacijama i zbog tih prljavih igrica nismo išli u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. No, ajmo se složit da je broj jedan pobjeda ipak ova u Rusiji!

I tako, priča nas vraća u 2007. godinu kada smo na Wembleyu matirali Englesku rezultatom 3:2. Pogađali su Kranjčar, Olić i Petrić. Poznata nogometna stranica ‘Squawka Football’ prisjetila se legendarnih riječi našeg Mladena Petrića nakon te utakmice na Wembleyu gdje je upravo on postigao pogodak za pobjedu. Naime, Mladen nije želio razmijeniti dres s Lampardom i ostalima. Rekavši da je postigao najvažniji gol karijere i da nijedan engleski dres nema vrijednost njegova. Petrić se također nije želio odreći dresa u kojem je prvi put zaigrao za Hrvatsku, a tom prilikom je rekao:

“Meni taj dres znači mnogo više od bilo čega drugog. To je nešto što sam sanjao od rođenja!”.

SLATKA OSVETA: EVO ŠTO JE MODRIĆ REKAO ENGLESKIM NOVINARIMA UOČI NOVOG DVOBOJA!

Hrvatska reprezentacija ne treba brinuti: dva mlada Hrvata u izboru za najvećeg svjetskog talenta!

 

Komentari

komentara

« Povratak