REPKA VIŠE NEĆE U ZAGREB: „Maksimir nije adekvatan za svjetske doprvake, neprimjereno je da glavni grad ima derutan stadion!“

FOTO:

Ono što se već duže vremena nagađalo, sada je dobilo konačnu potvrdu. Hrvatska nogometna reprezentacije do daljnjega više neće svoje utakmice igrati na Maksimiru. Stadion Dinama više podsjeća na ruševinu nego na mjesto gdje se igra nogomet.

Tribine su u vrlo lošem stanju, pogotovo nakon potresa, jedan od važnih razloga što nema više gledatelja je svakako komfor te nenatkrivene tribine. Gradonačelnik Zagreba je više puta najavio da će Hrvatska imati nacionalni stadion ali ostala su samo pusta obećanja.

“Ne želimo uopće dovoditi u pitanje to da naša nacionalna vrsta, doprvak svijeta, mora imati adekvatan stadion i u glavnom gradu. Maksimir više nije adekvatan stadion za doprvake svijeta. Grad Zagreb mora dati odgovore spram Dinama i napokon naći rješenje i krenuti u akciju izgradnje novog stadiona. Najbolje bi bilo na mjestu gdje se sada nalazi maksimirski stadion. Neprimjereno je da glavni grad i klub kao što je GNK Dinamo imaju ovako derutan stadion.” – rekao je portal Index izvršni direktor Saveza, Marijan Kustić.

To je svakako dobra odluka jer se samo tako nešto može pokrenuti, ponajbolje svjetske reprezentacije i klubovi su gostovali u Zagrebu te ostali nemalo iznenađeni koliko je stadion loš. Strani novinari su radili izvještaje o derutnom zagrebačkom ruglu.

U državi postoji nekoliko stadiona gdje bi Vatreni mogli gostovati, treba spomenuti Poljud, Rujevicu, Gradski vrt a o Pampasu kada bude gotov da ne govorimo.

Komentari

komentara

« Povratak