RICARDO QUARESMA OTVORIO DUŠU: Evo što se dogodilo u Barceloni…

FOTO:

Mnogi današnji klinci ni ne znaju kakav talent je bio Ricardo Quaresma. Neki nogometni eksperti predviđali su da će Portugalac napraviti mega karijeru, nešto kao Cristiano Ronaldo. Zato ni ne treba čuditi što je sa nepunih 20 godina otišao u Barcelonu za 6 milijuna eura.

Cristiano Ronaldo potvrdio skaute…

Poznato je da su Ricardo Quaresma i Cristiano Ronaldo veliki prijatelji, te da su nekada zajedno trenirali u Sportingu. Čak je i sam Cristiano u nekoliko navrata govorio da je Ricardo puno talentiraniji od njega i da mu je žao što nije uspio napraviti veću karijeru za sebe te postati najbolji igrač svijeta.

Obojica su sad već davne 2003. godine otišli iz Sportinga. Jedan u Manchester United, a drugi u Barcelonu. No, to nije sve! Obojicu još veže čudesna 2016. u Francuskoj kad su postali prvaci Europe.

Quaresma je debitirao za Sporting 2001. godine, a samo dvije godine kasnije potpisao je za Barcelono. Mnogima se činilo da će mu se mnoga vrata otvoriti odlaskom u katalonski klub, ali tako nije bilo.

Nema prilike…

Iako je na početku dobio priliku za igru, ali kako je sezona odmicala tako smo Quaresmu sve više gledali na tribinama. “Vjerujte mi da ni danas ne mogu shvatiti šta mi se desilo u Barceloni jer je na početku sve bilo kako treba, ali onda kao grom iz vedra neba je stigao najgori period u mom životu“, iskreno će Portugalac.

Rijkaard mi nije objasnio što se dešava iako sam promijenio svoj stil igre da se prilagodim njemu i Barceloni. Stvari su bile totalno drugačije odjednom jer sam bio ili na klupi ili tribinama. Morao sam se zauzeti za sebe i zaratiti s Rijkaardom”, rekao je Quaresma.

Portugalski nogometaš u Barceloni se zadržao samo jednu sezonu nakon čega se odlučio na povratak u Portugal, ali ovaj put u Porto. Ricardo je kasnije igrao za Inter, Chelsea i Besiktas. Baš ce u turskom klubu postati prava zvijezda. Epizode u Interu i Chelseaju nisu baš za spominanje jer je također proživljavao slične stvari kao u Barceloni.

Komentari

komentara

« Povratak