SAMO JE JOŠ I OVO TREBAO: UEFA brutalno kaznila Dinamo!

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb jučer je opet imao dramu u Europi. Do 92. minute protiv AEK-a iz Atene imao je prolazak u Play-off Lige prvaka, ali Grci su se po tko zna koji put provukli.

Nakon utakmice krenule su žestoke kritike prema treneru Dinama, Igoru Bišćanu, koji se ‘proslavio’ tako da je u 86. minuti odradio jednu i jedinu izmjenu u cijeloj utakmici. Navijači mu to posebno zamjeraju, kao i jalovo vođenje pred kraj susreta.

Osim tragičnog ispadanja, za dodatnu bol odlučila se pobrinuti upravo UEFA. Naime, zbog navijačkih izgreda koji su se dogodili osmog kolovoza u kojima je stradao jedan navijač AEK-a, UEFA je zbog toga žestoko kaznila zagrebački Dinamo:

“Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se njih ne osigura kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile.

Nadalje, od Dinama se traži da u suradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i nogometnim tijelima u Hrvatskoj osmisli i provede strategiju iskorjenjivanja nogometnog nasilja povezanog s njihovim klubom. UEFA u naredno vrijeme od kluba očekuje izvješće s detaljima plana za rješavanje ovog problema.

GNK Dinamo i njegovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi spriječili navijače GNK Dinama da putuju na gostovanja, a gostujuće momčadi koje stižu u Hrvatsku mogu i dalje dobivati punu alokaciju ulaznica.

GNK Dinamo i nadležna tijela moraju poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača. UEFA će izravno obavijestiti nadležna tijela zemalja/gradova domaćina o ovoj mjeri”, stoji u priopćenju UEFA-e.

Dinamu sada slijedi dvoboj protiv Sparte Prag u Play-offu Europske lige, a nakon toga će imati dodatnih šest utakmica u grupnoj fazi Europske ili Konferencijske lige. U tim narednim utakmicama navijači Dinama neće moći ići na čak četiri utakmice…

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak