SAVRŠENI POČETAK: Kolonija Hrvata nokautirala u gostima velikog favorita

FOTO:

Zoran Zekić i kolonija hrvatskih nogometaša u Diosgyoriju slavi veliku pobjedu. Na startu drugog dijela mađarskog prvenstva posljednjeplasirana momčad nokautirala je usred Budimpešte aktualnog prvaka Mađarske Ferencvaroš, prenosi poznati portal gol.hr.

Jedini pogodak na utakmici postigao je bosanskohercegovački nogometaš Asmir Suljić u 85. minuti. Suljić je ušao minutu prije umjesto Mirka Ivanovskog, a izašao je 89. minuti zbog ozljede.

Diosgyori je ostao na posljednjem mjestu, ali sada ima 13 bodova, četiri manje od desetog Honveda i zone spasa. Zekić je sjeo na klupu Diosgyorija početkom godine s misijom spašavanja kluba iz Miškolca, koji je osnovan prije 110 godina i ima jedne od najodanijih navijača u Mađarskoj.

Zekić se prihvatio teškog zadatka s Meszarosovim obećanjem da će dobiti pojačanja. U posljednja dva-tri tjedna u Diosgyori je stiglo osam novih igrača, od toga šest hrvatskih, a kako saznajemo, uskoro će stići još neki.

Zasad su došli Marko Malenica, Goran Milović, Vinko Soldo, Luka Marin, Alen Grgić i Diego Živulić. Većinu njih Zekić jako dobro poznaje jer ih je trenirao u Osijeku. Zekić je protiv Fradija od prve minute pružio šansu Grgiću, Soldi i Miloviću, sva trojica su bila u zadnjoj liniji, dok je Živulić igrao u veznom redu.

Komentari

komentara

« Povratak