SJAJNA LOVA: Službeno objavljena cifra transfera Kalinića u Aston Villu! Hajduk dobio lijepi iznos, ali i Novalja, Junak te Karlovac!

FOTO: Pixsell

Sve je gotovo, Lovre Kalinić novi je član engleskog drugoligaša Aston Ville. Hrvatski reprezentativni vratar realizirao je transfer karijere, a Gent će za usluge sada već bivšeg čuvara mreže inkasirati 7,7 milijuna eura. To nije sve, Gentu će pripasti i 40% od buduće prodaje, ali samo u slučaju daljnjih prodaja većih od spomenutih 7,7 milijuna eura.

Lovre Kalinić u sljedeće 4,5 godine zaradit će 10 milijuna eura (sa svim bonusima), a ovime je postao četvrti najveći izlazni transfer u povijesti Genta. Za veći novac belgijskog prvoligaša napuštali su tek Sven Kums (Watford, 9 mi. €), Samuel Kalu(Bordeaux, 8,5 mil. €) i Samuel Gigot (8 mil. €).

Ovim transferom naš je vratar postao 66. najskuplji čuvar mreže, ali i najskuplji hrvatski vratar u povijesti. Lovre Kalinić je napravio i 36. najveći izlazni transfer u povijesti hrvatskog nogometa. Jedno mjesto iznad njega nalazi se Boško Balaban koji je za 7,8 milijuna eura još 2001. godine prešao baš u – Aston Villu.

Hajduk će također zaraditi u ovoj priči, na Poljud će stići 500 tisuća eura (310 tisuća eura kao naknada za razvoj, 190 tisuća eura odšteta od daljnjeg transfera), a lijepe će svote (između 20 i 40 tisuća eura) dobiti klubovi (Novalja, Junak, Karlovac) gdje je Lovre svojedobno bio na posudbi.

SKANDAL U NJEMAČKOJ: Lewandowski iznio teške optužbe na račun bivšeg trenera!

24sata

Komentari

komentara

« Povratak