Sjećate li se Borriella? S 34 godine na leđima, proživljava drugu mladost!

FOTO:

Marco Borriello tipičan je primjer nogometaša od kojeg se puno očekivalo, a nikad nije ostvario maksimum svojih potencijala. Iako je u Cagliariju tek od kolovoza prošle godine, već je stekao status ikone za navijače kluba, prije svega zbog postignutih 16 pogodaka u prvenstvu i kupu.

Rijetko gdje je ostao dulje od sezone

Seniorsku je karijeru započeo u Trevisu nakon čega je, 2002. prešao u slavni Milan. S obzirom da se te prve sezone nije ondje pretjerano snašao, uslijedio je niz posudbi i to u: Empoli, Regginu, Sampdoriu i Treviso.

Na žalost, u to vrijeme Borriello se sve češće počeo pojavljivati na naslovnicama tabloida zbog svog privatnog života. Noćni klubovi, starlete i razuzdani provodi… Sve je to itekako utjecalo na jednog od tada najperspektivnijih talijanskih nogometaša.

Baš kad je 2007. trebao ponovno zablistati u Milanu, pao je na testu na droge. Milan je izgubio strpljenje i prodao ga u Genou. Čak 19 golova te sezone nagnalo je Milan da ga ponovno kupi 2008. godine. Ovaj put je ostao na San Siru dvije sezone i u 37 nastupa je postigao 15 pogodaka. Nakon dolaska Ibrahimovića i Robinha, Borriello još jedanput odlazi iz Milana, ovaj put u Romu. Iz Rome je opet posuđivan u nekoliko navrata, u Juventus, Genou i West Ham. Tijekom 2015./2016. je promijenio još tri kluba Genou, Carpi i Atalantu i mnogi su očekivali da će se Marco prošle godine umiroviti…

Druga mladost u Cagliariju

Međutim, u kolovozu prošle godine, Borriello je došao u Cagliari, kao slobodan igrač. Mnogima je taj transfer izazivao podsmjeh. Za Cagliari je bio velik rizik uzeti igrača s ovakvom reputacijom. Prema nekim zlobnicima, došao je u ovaj klub samo kako bi mogao čim više vremena provoditi na sunčanoj Sardiniji, s obzirom da je „profesionalni partijaner, a nogometaš tek iz hobija“. Ipak, rizik kluba se isplatio. Borriello igra kao u najboljim danima. S 12 pogodaka dijeli 8. mjesto najboljih strijelaca u Serie A, a sezona još traje…

Radi li se samo o kratkom bljesku ili konačnoj potvrdi kvalitete, činjenica je da topla klima itekako odgovara Borriellu. Prema izjavama njegovog menadžera, Marco čak ima ambicije za povratak u nacionalnu vrstu, na čijem je popisu zadnji put bio 2010.

https://nogometne-vijesti.hr/hrvatski-nogomet/igraci-ogorceni-evo-ivan-perisic-spustio-sukeru-nakon-poraza-estonije/

Komentari

komentara

« Povratak