SKY DONOSI: HSV kupio Vuškovića od Hajduka, a sad ga prodaje za 10 milijuna eura!?

FOTO:

Nedavno je potvrđeno kako je njemački HSV službeno otkupio Marija Vuškovića od Hajduka. Splićani su od posudbe te od otkupa ugovora zaradili 4,2 milijuna eura prema poznatoj stranici ‘Transfermarkt’.

No, izgleda kako će bivši hajdukovac produžiti na potpuno novu destinaciju. Njemački Sky piše da je hrvatski mladi reprezentativac na meti engleskog Wolverhamptona te još tri neimenovana kluba iz Bundeslige.

Sky tvrdi da bi HSV pustio 20-godišnjeg Vuškovića za deset milijuna eura, čime bi na njemu zaradio više od pet milijuna eura. Naime, njemački velikan prvo je platio Hajduku 1.2 milijuna eura za Vuškovićevu posudbu, a onda je za tri milijuna eura otkupio njegov ugovor.

Ako HSV proda Vuškovića, od tog transfera nešto će zaraditi i Hajduk. Splićani su u ugovor o transferu Vuškovića u HSV ugradili i klauzulu prema kojoj Hajduku pripada postotak od sljedeće prodaje igrača.

U praksi taj postotak iznosi između 15 i 20 posto od razlike od prvog transfera. Ako HSV za Vuškovića dobije deset milijuna eura, a Hajduku ga je platio tri milijuna, Hajduku bi pripalo između milijun i milijun i pol eura.

Komentari

komentara

« Povratak